Sibulapirukas

Võtta klaas toasooja piima, 100 grammi toiduõli, 1 tl soola, terake suhkrut, pool kilo jahu, 40 grammi peenestatud pärmi, sõtkuda läbi ja lasta kerkida.

Kuubistada 300 grammi läbikasvanud sealiha (suitsusinki) ja praadida paaris supilusikas margariinis, kuhu lisada vähemalt pool kilo viilutatud sibulaid. Maitsestada soola, pipra ja köömnetega, lasta jahtuda.

Segada juurde 5 vahustatud muna ja 200 grammi hapukoort. Tainas rullida välja ja tõsta plaadile nii, et jääks pisut kõrgemad ääred. Tainal lasta toasoojas pisut kerkida, laotada täidis peale (raputada peale riivjuustu) ja tunniks ajaks ahju.

Samasuguse taina peale võib teha õige mitut katet. Näiteks kabatšokist. Vili pesta ja riivida peene riiviga, puistata peale natuke soola. Lasta seista. Vedelik ära nõrutada ja riivis segada paari supilusika jahu ning vähese taimeõli, pipra, 3 muna ja 100 grammi juustuga. Puistata ka peale juustu ja küpsetada umbes pool tundi.

Soolatud seentest pirukakatte võiks teha järgmiselt: 300-400 grammi soolaseeni pesta ja tarvidusel leotada külmas vees. 100grammine tükk suitsuliha kuubistada ja lõigata koos paari hakitud sibula ja seentega kuubikuteks. Lisada supilusikas jahu, kolmveerand klaasi sõmerat riisiputru ja 4-5 supilusikat hapukoort, maitsestada pipra ja hakitud peterselliga. Ahju.

Õunakook

Segada 2 klaasist jahust, 200 grammist margariinist (võist), 200 grammist kohupiimast ja supilusikast suhkrust tainas, mis tunnikeseks külma pista. Rullida õhukeselt ja tõsta pannile, katta tihedalt õunalõikudega.

Enne ahju panemist puistata üle sõmeraks hakitud 100 grammi külma või, poole klaasi suhkru ja klaasi jahuga. Võib lisada hakitud pähkleid. Küpsetada kuumas ahjus, kuni puistesegu kenasti helepruuniks muutub.