Kuumad talvejoogid
Kuumad joogid leevendavad talvepakast ja sulatavad jää. Aurav kuum jook on talveõhtute soojendaja ning koore ja likööri lisamisel asendab ehk magustoitugi.
Õuna-kalvadosejook
Kalvadose ja kaneeliga maitsestatud talvejook annab kiirelt sooja. Kalvadose asemel võid kasutada ka brändit või konjakit.
5 dl õunamahla
2 kaneelikoort
1 pudel (0,33 l) õunasiidrit
1 sl fariinsuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 dl kalvadost või brändit
1. Kuumuta kastrulis õunamahl ja kaneelikoored keemiseni ja keeda 5 minutit.
2. Vala juurde õunasiider ja fariinsuhkur ning kuumuta keemiseni.
3. Tõsta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga.
4. Vala klaaside põhja kalvadost või brändit ja kalla peale kuum õunamahlasegu.
5. Naudi kohe.
Kuum šokolaad
Tummine ja magus šokolaadijook, millele lisab kangust ja kreemjat maitset kohviliköör. Proovi Kahlua, Tia Maria või hoopis Bailey’s likööri.
neljale
Valmistamisaeg 15 minutit
Serveerimiseks:
1 dl vahukoort
2 sl kohvilikööri
riivitud tumedat šokolaadi
1. Kuumuta kastrulis piim ja vahustamata koor keemiseni.
2. Tõsta tulelt ning sega hulka kakaopulber, vanillsuhkur ja suhkur.
3. Tõsta korraks tulele tagasi ja kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur lahustub.
4. Tõsta tulelt ja sega juurde liköör.
5. Vala kohe klaasidesse.
6. Vahusta koor ja maitsesta kohvilikööriga.
7. Kata joogid vahukoorega ja riivi peale šokolaadi.