Kas tahate oma külalisi üllatada magustoiduga? Valmistage siis küüslaugujäätist! Sellist nad kindlasti ei saa kusagil mujal proovida ning ei unusta seda ka niipea.

Munakollastega.

5 portsjoni jaoks läheb vaja:

2 klaasi rasvast piima, klaas vahukoort, 1,5 klaasi suhkrut, 9 munakollast, pool küüslaugumugulat (puhastatud ja peeneks hakitud), aroomiks veidi vaniljet.

Piim, küüslauk ja vanilje segada kastrulis, kuumutada keemiseni ning võtta tulelt.

Sügavas kausis segada eraldi vahukoor, suhkur ja munakollased. Keedetud piim küüslauguga valada suhkru-muna segusse, segada hoolega.

Saadud mass valada tagasi kastrulisse ning kuumutada mõõdukal tulel pidevalt segades 10-15 minutit, kuni segu hakkab lusika külge kinni jääma.

Saadud segu panna külmikusse kõige madalama temperatuuri juurde või jäänõusse, ning külmutada.

Želatiinil.

Sama koguse jäätise jaoks läheb vaja:

1,5 tl želatiini, ¼ klaasi külma vett, 2 klaasi piima ja 2 klaasi vahukoort, klaas suhkrut, 2 spl sidrunimahla, 2 peeneks tambitud küüslauguküünt, noaotsatäis soola ning omal valikul marju või puuvilju.

Želatiin lahustada külmas vees. Piim kuumutada keemiseni, lisanud sinna suhkru ja soola, peene joana valada juurde želatiin.

Lasta veidi jahtuda, siis lisada küüslauk ning sidrunimahl, jahutada.

Vahukoor lüüa eraldi vahtu ning lisada piima-küüslaugu segule.

Saadud mass valada fooliumiga vooderdatud nõusse ning asetada külmikusse. Lauale anda koos värskete marjade ja puuviljadega.

Tähelepanu: see jäätis on suurepärane värskendav dessert pärast teravamaitselist lõunasööki, mis ei sisalda küüslauku! On veel üks variant: kui jätta jäätisesse suhkur lisamata, saadakse pikantne kaste külma keedetud või praetud liha juurde.

Võiga.

Vaja läheb: 5 küüslaugumugulat, 2 spl pehmet võid, 1 liiter poolrasvast koort, pool klaasi suhkrut, 4 munakollast.

Küüslauk pesta hoolega puhtaks, koorida, kuid mitte laiali lammutada.

Mugulad asetada kahekordsele fooliumpaberile, iga mugul määrida pealt võiga, keerata siis paberisse ning küpsetada praeahjus tund aega.

Nüüd koorida veel üks kiht ära, ikka veel küüsi eraldamata, ning pressida välja küüslaugupüree. Sellest kogusest peab saama umbes pool klaasitäit püreed.

Segada klaas koort ja suhkur kastrulis, kuumutada keemiseni, kallata hoolega segades juurde munakollased. Küüslaugupüreesse valada pool klaasi koort ja vahustada 15 sekundit. Saadud mass lahjendada ülejäänud koorega, lasta jahtuda, seejärel külmutada.