Kartulisalatitarretis

4 inimesele

6 lehte või 3 tl želatiini
750 g keedukartuleid
3 konservkurki
100 g kanalihavorsti
150 ml köögiviljapujjongit 1/2 tl pulbrist
4 tl 20%-list majoneesi
125 g maitsestamata jogurtit
2 spl kurgivedelikku
soola
pipart

1. Leota želatiini külmas vees. Tükelda kartulid, kurgid ja vorst.
2. Paisuta želatiini külmas vees, lahusta kuumas puljongis ja lase pisut jahtuda. Sega juurde majonees, jogurt, kurgivedelik, kartuli-, kurgi- ja vorstitükikesed, maitsesta soola ja pipraga.
3. Vala segu ümmargusse auguga koogivormi ja lase külmkapis 4 tundi tarduda. Kuumuta kartulisalatitarretis ettevaatlikult vormist välja ja serveeri lõikudena.

Ettevalmistusaeg 20 minutit
Jahtumisaeg 4 tundi
Valmimisaeg 10 minutit

Ühe inimese kohta 4 punkti

NIPP: Kartulisalatitarretlse saab valmis teha juba eelmisel päeval.

Brokoli-kartuli-pannkoogid redisekastmega
1 inimesele

3 keskmist kartulit
200 g brokolit
2 spl konservmaisi
2 spl kaerahelbeid
muna
soola
10 redist
4 kuhjaga spl kuni 0,5%-list kohupiima
1/2 tl sinepit
pipart
3 tl maitserohelist

1. Riivi kartulid jämeda riiviga, haki peeneks brokkoil, lisa mais, kaerahelbed, muna ja sool. Kuumuta pannil küpsetuspaber, tõsta sellele ükshaaval taignast koogikesed. Prae koogikesed mitu korda ümber pöörates 15 minutiga kuldpruuniks.
2. Haki peeneks pool redistest, ülejäänud redised lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakitud redised kohupiimaga, maitsesta sinepi, soola, pipra ja maitserohelisega. Lisa rediseviilud ja serveeri koos kartulipannkookidega.

Ettevalmistusaeg 15 minutit
Valmimisaeg 15 minutit
Ühe inimese kohta 7 punkti

Avokaadotortiljad

1 inimesele

3 sl maisijahu
1 muna
125 ml väherasvast piima soola
cayenne pipart
1/2 väikest avokaadot (50 g)
poole sidruni mahl
l punane paprika
küüslauguküüs
l väike tšillipiprakaun
mõni leht jääsalatit

1. Sega maisijahu, muna ja piim taignaks, maitsesta soola ja cayenne pipraga. Lase taignal mõni minut paisuda.
2. Sega avokaado sidrunimahlaga. Paprikakauna alumine pool lõika rõngasteks. Ülejäänud paprika, küüslauk ja tšillipiprakaun haki ning lisa avokaadole.
3. Kuumuta pannil kaalujälgijate küpsetuspaber ja küpseta 2 tortiljat mõlemalt poolt kuldkollaseks.
4. Lõika jääsalat ribadeks ja tõsta koos avokaadoga tortiljadele. Keera tortiljad pooleks ja kaunista paprika-rõngaste ja ülejäänud avokaadoga.

Ettevalmistusaeg 15 minutit
Küpsemisaeg 10 minutit

Pikantsed pannkoogid

1 inimesele

3 sl nisujahu
1 muna
100 ml väherasvast piima
soola
pipart
2 sl mineraalvett
mõni roheline pipratera
väike tükk rokfoori juustu (30 g)
100 g rasvata kohupiima-pastat
2 sl vähese suhkruga marjakompotti
1. Sega jahu, muna ja piim taignaks, maitsesta soola ja pipraga ning lase mõni minut paisuda.
2. Seejärel lisa mineraalvesi. Kuumuta teflonpann ja küpseta kaks õhukest ülepannikooki.
3. Lisa kohupiimale purustatud roheline pipar ja pool juustukogusest, maitsesta soolaga. Tõsta pannkookidele 1 sl marjakompotti ja kohupiim. Rulli pannkoogid kokku, garneeri ülejäänud juustu ja marjakompotiga.

Ettevalmistusaeg 10 minutit
Küpsemisaeg 10 minutit