Lambaliharoog aedvilja ja ubadega

4 portsjonit
Valmistusaeg u. 35 min

500 g luudeta lambaliha
1sl õli
½ tl soola
¼ tl valget pipart
1 - 2 tl karrit
1 porru
1 suur või 2 väikest suvikõrvitsat
1 punane paprika
5 dl aedviljapuljongit kuubikust
2 dl punaseid ube
½ dl hakitud murulauku

1. Puhasta liha ja lõika 2 x 2 cm suurusteks kuubikuteks.
2. Pruunista liha pannil õlis.Maitsesta soola, pipra ja karriga. Tõsta lihatükid kastrulisse või potti.
3. Pese ja puhasta porru.Lõika suvikõrvits pikuti neljaks ja lõika need viiludeks. Eemalda paprikast seemned. Lõika viljaliha ribadeks.Tõsta aedvili lihale.
4. Kalla aedviljapuljong potti ja keeda vaiksel tulel kaane all umbes 10 minutit.
5. Lisa oad ja hauta veel 10 minutit.
6. Puista valmis toidule hakitud murulauku. Serveeri koos sepiku ja värske salatiga.

Hüva nõu: Võid valmistada toidu ka küpsest lihast. Kui soovid, võid asendada retseptis toodud aedvilja muu aedviljaga, aga ube tasub siiski kasutada, sest need täidavad hästi kõhtu.

Lambakarbonaad

4 portsjonit

8 tk lambakarbonaadi
2,5 dl punast lauaveini
2 punast sibulat
6 purustatud kadakamarja
1 purustatud kaneelipulk
1 purustatud loorberileht
2 tl apelsinisukaadi
purustatud musta pipart
soola
pintseldamiseks oliiviõli

1. Pane karbonaadid suurde kaussi ning kalla veiniga üle. Lisa põigiti poolitatud sibulad ja purustatud kaneelikoor.
2. Lisa ülejäänud maitseained. Tõsta lihatükke korduvalt ringi, et kõik marinaadiained saaksid neid ühtlaselt katta. Kata kauss kinni, tõsta jahedasse ja jäta vähemalt tunniks või veel parem, järgmise päevani maitsestuma.
3. Tõsta liha ja sibulad marinaadist välja, pintselda õliga üle ning raputa peale soola ja pipart.
4. Küpseta keskmises kuumuses 8-10 minutit kummaltki poolt, kastes korduvalt marinaadiga.