Mida teha maasikatega peale kiiresti ära söömise?

Külmalt valmistatud maasikamahl

6 l maasikaid
3 l keedetud, külma vett
60 g veinhapet
8 dl peensuhkrut liitri nõrutatud mahla kohta
3 ml naatriumbensoaati

1. Puhastage ja loputage marjad hoolikalt. Viilutage marjad või hõõruge kausis puruks.
2. Lahustage veinhape vees ja valage lahus marjadele. Katke kauss millegagi ja jätke 24 tunniks külma seisma.
3. Laske mahl läbi kurnariide ja jätke marjad 30 minutiks nõrguma. Hoidke marjad alles ja keetke nendest moosi br> 4. Mõõtke mahla kogus ja lisage suhkur. Segage, kuni suhkur on lahustunud. Eemaldage hoolikalt vaht.
5. Lahustage naatriumbensoaat väikses koguses mahlas ja segage see ülejäänud mahla sisse.
6. Valage mahl hoolikalt pestud pudelitesse. Pudelid täitke ääreni. Sulgege pudelid. Säilitada külmas.

Maasikad rohelise terapipra kastmes

1 l maasikaid

Kaste:
1½ dl vahukoort
1 dl tükksuhkrut
50 g võid või margariini
1 tl rohelist terapipart

1. Segage kastme koostisained omavahel kokku ja keetke, kuni suhkur on sulanud. Seejärel keetke kastet veel umbes 2 minutit.

2. Asetage maasikad 4 pokaali ja valage neile peale soe kaste.