Aga nii ei peaks see sugugi mitte olema. Mõõdukas gurmaanlus on igati tervitatav nähtus, sest võimaldab täiuslikult nautida nii olulist asja meie elus nagu seda on toit. Ja muide, õppides toitu nautima, hakkate te seda koguseliselt vähem ka tarbima. Alljärgnevate tabelite koostamisel ei ole lähtutud konkreetse maitseaineid ja -segusid tootva firma poolt pakutavast valikust vaid valmistatavate toitude rühmast. Oleks hea kui alljärgnevad tabelid aitaksid teid maitsestamise keerukal teel õiget kurssi hoida.

· Kiireks toiduvalmistamiseks võiks kasutada juba valmis maitseainete segusid: BROILERI-, HAKKLIHA-, GRILL-, SEALIHA-, PIZZA- ja KALAMAITSEAINEID. Neid kasutades tuleks meeles pidada, et nende koossseisus on päris suures koguses soola ning seepärast ettevaatust soola lisamisega. Valmis maitsesegud on olemas ka glögi ja hõõgveini valmistamiseks.

Soolata maitseainsegude kasutamine liha,- kala,- ja taimetoitudes

MaitseaineLihatoitKalatoit ja vähitoitTaimetoit
Cajuni maitseainePraetud ja grillitud liha, ühepajatoidudPraetud kala, vähitoidudSupid, ühepajatoidud, lisandid
Hispaania salatimaitseaine--Salatid, salatikastmed, taimetoidud
Ürtidega kalamaitseaine-Praetud ja grillitud kala, kalasupid, -kastmed, -salatid ja vähitoidud-
PihvimaitseaineLihapraed, pihvid, karbonaadid, hakklihatoidud-Vürtsikad juurviljapihvid
PipraseguPraetud ja grillitud liha, ühepajatoidud, kastmed, marinaadidPraetud ja grillitud lihaKõik taimetoidud, salatikastmed, marinaadid
Provencale’i ürdiseguGrillitud liha, supid, ühepajatoidud, kastmed, hakkliha- ja vorstitoidud, marinaadidSupid, ühepajatoidud, kastmed, grillitud kalaSupid, ühepajatoidud, lisandid, salatikastmed
Küüslaugu-ürdi maitseseguLihasupid, pajaroad-Supid, kastmed, köögiviljapihvid