Uuringud on näidanud, et tumeda šokolaadi mõõdukas tarbimine tõstab tuju ja teeb head eriti sügis- ja talvekuudel, kui energiat kipub nappima ning organism vajab viirushaiguste ennetamisel lisatuge. Lisaks sellele, et tume šokolaad maitseb hästi, peitub selles ka mitmeid kasulikke ained, mis tõstavad tuju ja aitavad maandada stressi. Seega sobib tume šokolaad hästi Eesti sügisesse, kui keha hakkab nõudma lisaenergiat ning meel turgutust.

Tumedas šokolaadis peituvad flavonoidid toetavad regulaarse ja mõõduka tarbimise korral organismi vastupanuvõimet haigustele. Kuna tumedas šokolaadis on kakao sisaldus suur, siis leidub seal ka rohkelt flavonoide. Seetõttu on tume šokolaad kasulikum piimašokolaadist, kus kakao sisaldust on vähendatud enamasti rasvade ja süsivesikute arvelt.
Energiat andva ja ergutava toime tõttu sobib tume šokolaad sulle siis, kui su elu on seotud vaimsete või füüsiliste pingutustega või soovid saada kiirelt pisut lisaenergiat. Jälgi siiski mõõdukuse printsiipi.

ILURETSEPTID

Loe ja vaata Cosmo novembrinumbrist:
Eesti Cosmopolitan on 10aastane!!!

• Cosmo kaanestaar: Liis Lemsalu

• See pole põhjus, miks sa oled vallaline

• Meigitrendid moelavadelt

• Tõkkejooksja Rasmus Mägi

• Internetiviha igapäevaelus
Tumeda šokolaadi näomask

Kuna tumedas šokolaadis sisalduv kakaovõi on nahka pehmendava ning niisutava toimega, sobib tume šokolaad ideaalselt nahahoolduseks. Lisaks sisaldab see ergutavat ainet kofeiini, mis aitab stimuleerida vereringet ning annab nahale kauni jume. Valmista kodus kiirelt ja lihtsalt šokolaadist näomask, mis teeb näole pai.

Koostis:
2 tükki tumedat šokolaadi
2/3 tassi piima
meresoola
3 sl pruuni suhkrut

Valmista nii:

Kuumuta ja sulata tume šokolaad veevannis. Sega teises kausis meresool, pruun suhkur ja piim. Võta sulanud šokolaad tulelt ning lisa segule. Lase pisut jahtuda, kuid jälgi, et segu ei muutuks tahkeks. Kanna mask näole ning lase mõjuda 10–15 minutit või seni, kuni mask muutub kõvaks. Pese mask maha sooja vee ja puhastuspiimaga. Kui soovid, niisuta nahka näokreemiga.

Tumeda šokolaadi juuksemask

Tumeda šokolaadi juuksemask on ideaalne kuivadele juustele. Kui sul on rasused juuksed, siis kanna mask vaid juukseotstele ning väldi selle sattumist -juurtele.

Koostis:
3 tükki tumedat šokolaadi
pool tassi maitsestamata jogurtit
1,5 sl mett

Valmista nii:

Kuumuta ja sulata šokolaad veevannis. Sega kokku jogurt, šokolaad ja mesi. Jahuta. Kui mask on veel soe, siis kanna see juustesse, kuid väldi selle sattumist peanahale. Põimi juuksed patsi ning lase mõjuda vähemalt tunnike. Siis loputa juuksed ära ja pese neid šampooniga. Lõpuks kasuta palsamit.