Eesti toidusoovitustes (2006) on antud magusa päevaseks piirkoguseks 2-4 portsjonit, kusjuures 1 portsjon on 10 g šokolaadi või 2 tl suhkrut, mett või moosi. Selleks, et tume šokolaad organismile toetavalt ja tervislikult mõjuks, võiks seega tumedat šokolaadi päevas süüa keskeltläbi 3 tükikest.

Tume šokolaad, milles on 70% kakaod, annab 100 grammi kohta energiat keskmiselt 522 kcal. Kõige rohkem energiat annavad šokolaadis rasvad. Nendest on küllastunud rasvu 100 grammis 20,5 grammi, mis teeb ühe tükikese kohta olenevalt tüki kaalust 1,5 kuni 2 grammi (www.nutridata.ee).

Šokolaadi söömise ajastamise kohta ei ole reegleid. Oluline on väikene kogus ja kes leiab, et talle sobib see maius kõige paremini stressi maandajana, siis tulebki võtta pala siis, kui oled ärritunud või murelik.

Teavituskampaania raames jagab Toiduliit läbi kodulehe infot tumeda  šokolaadi ajaloo ja koostise kohta, pakub viiteid erinevatele  uuringutele ning avaldab põnevaid fakte tumedast šokolaadist. Koduleht  on kättesaadav www.toiduliit.ee/tume.