Esimese konverentsi rõhuasetus oli toidu osatähtsusel loomemajanduses, turismis ja riikide identiteedis. Põhjala toidu projekti „New Nordic Food” algataja ja eestvedaja Claus Meyer selgitas, kuidas ja miks ta tegeleb uue Põhjala toiduprojektiga, ning aitab mõista Põhjala toidu olemust ja arengut. Meyeri peamine väide on, et iga maailma piirkond peab oma toidukultuuri määratlema või redefineerima. Selles protsessis on suur kohustus ja vastutus just kokkadel, kelle talenti ja rolli tuleks kasutada peamiste toiduvaldkonna küsimuste lahendamisel.

Ühest maailma esirestoranist elBulli saabus esinema Albert Adria, kes tutvustas oma viimast desserdiraamatut „Natura”, mis on tituleeritud moodsa kondiitrikunsti piibliks ja mis on samal ajal tõstetud ka maailma fotokunsti hea maitse pjedestaalile.

Londoni restoranielu tõi lähemale maailma restoranide edetabelis 14. kohal oleva ja Michelini tärniga pärjatud restorani St John omanik ja peakokk Fergus Henderson, kelle filosoofia Nose-to Tail on leidnud erilise vastuvõtu nii Londoni küllastunud gastronoomia maailmas kui ka pälvinud tunnustuse Rootsis ja mujal Põhjamaades. Konverentsi ettekandes rääkis Fergus lähemalt oma bestselleriteks saanud kokaraamatute „Nose to Tail Eating” ja „The Whole Beast” sisust ja mõttest.

ARUTLE: Kuidas suhtud sina kõrgetasemel toidukunsti? Milline on sinu arvates tulevikutoit?

Samas peeti ka kokandusolümpia Bocuse d Or 'i Eesti 2010 finaal, kus sel aastal osalesid Dmitri Rooz (Beer House), Tõnis Siigur (Stenhus) ja Rene Uusmees (Mekk).
Kokkadel tuli valmistada üks kalaroog ja üks liharoog ning serveerida neid suurtel kandikutel. Rahvusvaheline žürii valis parima, kes esindab Eestit juba 2010 suvel Šveitsis, Bocuse d’Or Euroopa voorus.