Mõnusalt rabeda tainaga õunakook nädalavahetuseks
Tainas:
200 g võid
200 g hapukoort
350 g nisujahu
noaotsatäis soola
Täidis:
400 g viilutatud õunu
1 tl jahvatatud kaneeli
maitse järgi suhkrut
Määrimiseks: muna
Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks — tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Rulli jahtunud tainas kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks (või kaheks väiksemaks ristkülikuks), aseta pool tainast väiksema ahjuplaadi peale.
Peale pane õunaviile või õunapüreed, puista üle kaneeli ja suhkruga. Kata ülejäänud tainaga, määri pealt muna(valge)ga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
VIHJE: Koogitaina sees suhkrut ei ole, kogu magusus tuleb täidises olevatest õuntest ja neile maitse järgi lisatud suhkrust.
Fotol olev kook on tehtud paradisiiõuntest — seepärast on see nii ahvatlevalt punane!