ÜLIM PASTASALAT
Kahele inimesele

Iga itaallase jaoks on parim toit, mida karbiga lõunaks kaasa võtta, kindlasti hea pastasalat. Sellest on miljoneid variante, aga mulle meeldib mozzarella, pesto ja tomatite täiuslik kombinatsioon. Vaadake, et pasta oleks kindlasti al dente, muidu võib salat nätskeks muutuda.

soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
130 g kuivatatud farfalle-pastat
1 spl kvaliteetset rohelist pestot
125 g mozzarella-kirsse
2 spl nõrutatud poolkuivatatud tomateid õlis
5 poolitatud kirsstomatit

457 kalorit 19,5 g rasva 9,9 g küllastunud rasvu 4,6 g suhkrut 1,6 g soola

  1. Valage suurde kastrulisse 1,5 l vett, lisage pisut soola ja ajage vesi keema. Keetke makarone, kuni need on al dente (ehk 1 minut vähem, kui seisab pakil oleval juhendil).
  2. Nõrutage makaronid sõelas ja loputage kohe külma vee all, et need edasi ei küpseks. Pange makaronid 5 minutiks kõrvale ja raputage seda iga minuti järel korralikult, et kogu vesi ära nõrguks.
  3. Samal ajal asetage ülejäänud koostisosad suurde kaussi ja maitsestage oma soovi kohaselt.
  4. Lisage kaussi makaronid ja segage ettevaatlikult kõik kokku. Jätke salat 10 minutiks toatemperatuurile seisma, segades seda aeg-ajalt, et maitsed hästi seguneksid. Seejärel serveerige kohe või hoidke salatit järgmiseks päevaks suletud anumas külmkapis. Ärge jätke seda imemaitsvat salatit seisma kauemaks kui 48 tunniks.

RUKOLA & MUSKAATKÕRVITSA SUPP
Zuppa di zucca e rucola
Kuuele inimesele

Minu abikaasa valmistab seda suppi sageli ja meile meeldib see väga. Varem keetis ta seda võiga ja lisas rõõska koort, aga ma tõestasin talle, et minu retsepti järgi valmistatud roal on täpselt samasugune maitse, aga palju vähem kaloreid ja rasva. Nüüd teeb ta seda vaid Gino moodi! Muskaatkõrvitsa asemel võib kasutada tavalist kõrvitsat ja kui valmistate suure laari suppi, võib seda vähemalt 48 tundi külmkapis hoida. Suurepärane ka kontorisse kaasa võtmiseks.

2 spl esimese külmpressi oliiviõli
1 suurteks tükkideks hakitud sibul
1 keskmise suurusega muskaatkõrvits
1 kooritud ja sektoriteks lõigatud kartul
1,3 l köögiviljapuljongit
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
140 g rukolalehti

117 kalorit 4,5 g rasva 0,6 g küllastunud rasvu 5,5 g suhkrut 1,4 g soola

  1. Kuumutage keskmisel kuumusel suures kastrulis õli ning praadige sibulaid aeg-ajalt segades 2 minutit.
  2. Samal ajal koorige terava noaga muskaatkõrvits ja eemaldage seemned. Lõigake viljaliha suurteks tükkideks. Lisage kõrvits ja kartulid kastrulisse ja praadige veel 2 minutit.
  3. Valage peale puljong, ajage keema ja keetke suppi madalal kuumusel kaaneta 40 minutit, segades seda iga 10 minuti järel.
  4. Muutke sauseguri abil supp ühtlaseks ja kreemjaks. Maitsestage soola ja pipraga.
  5. Serveerige kuumalt, kaunistage rukolalehtedega.

KERGE ŠOKOLAADIVAHT VAARIKATE & APELSINIKOOREGA
Coppette di cioccolato
Kuuele inimesele


Arvestades, kui vähe koostisaineid ma selles magustoidus kasutan, garanteerin ma, et see on kõige lihtsam roog, mida te oma elus iial valmistanud olete (aga seejuures kindlasti üks maitsvamaid!). Kvaliteetne šokolaad on selle vahu tegemiseks ülimalt oluline ja kui vaarikate hooaeg pole parasjagu käes, sobivad värskete asemel ka üles sulatatud külmutatud vaarikad. Sööge vaht kindlasti 48 tunni jooksul ära (kasutatakse ju tooreid mune).

200 g tükeldatud kvaliteetset tumedat šokolaadi
4 muna
1 vahatamata apelsini riivitud koor ja mahl
200 g vaarikaid

240 kalorit 13,9 g rasva 6,9 g küllastunud rasvu 22,8 g suhkrut 0,1 g soola

  1. Sulatage šokolaad kuumuskindlas kausis madalal kuumusel keeva veega poti kohal nii, et kausipõhi ei puuduta vett. Jätke jahtuma, aga vaadake, et see kõvaks ei lähe.
  2. Samal ajal eraldage munakollased ja -valged ning asetage need kahte kuiva, puhtasse kaussi.
  3. Vahustage munavalged kõvaks vahuks.
  4. Kloppige munakollaseid koos mahla ja poole apelsinikoore kogusega 3 minutit.
  5. Segage metall-lusikaga ettevaatlikult ja väikeste koguste kaupa sulatatud šokolaad munakollase seguga kokku. Kõige viimasena lisage munavalged, segades kõik koostisained hellalt kokku.
  6. Jagage vaarikad kuue magustoidupokaali vahel, jättes paar tükki kaunistamiseks.
  7. Valage šokolaadisegu vaarikatele ning katke pokaalid toidukilega. Asetage need 3 tunniks külmkappi, kuni segu on tahenenud.
  8. Vahetult enne serveerimist eemaldage toidukile ja kaunistage vahtu kõrvale pandud vaarikate ja ülejäänud apelsinikoorega.