1. Paljudele ei meeldi dipikastmete sees toores küüslauk, mis, olgugi, et purustatud, on ikka kuidagi tükiline. Mina panen küüslaugu fooliumi sisse ja mõneks ajaks ahju 200 kraadi juurde. Kui pärast foolium ära võtta ja küüslauku pigistada, tuleb küüslaugu sisu pehme “plögana” välja, ei ole tükiline ja kadunud on ka toore küüslaugu maitse.

2. Küüslauku läbi küüslaugupressi purustades ei pea küüsi koorima. Pressi võib küüned panna koos koorega — sisu tuleb ilusti välja, koor jääb pressi sisse. Hoiab aega kokku ja pärast on ka pressi väga lihtne puhastada.

3. Ingverit on raske koorida koorimisnoaga. Tavalise noaga koorides läheb aga palju head kraami raisku. Mina koorin ingverit teelusika otsaga, kraabin nagu porgandit. Koor tuleb kergesti maha ja ingveri väärtuslikust osast ei lähe midagi kaduma.

4. Pannil kanafileed praadides kipub liha kuivaks jääma. Kui üks pool on praetud ja teine pool keeratud, siis pane küpsetatud poole peale kortsutatud ja veega niisutatud küpsetuspaber. See lisab pannile niiskust ja kana jääb mahlaseks.

5. Kui lõikelaud kipub tööpinnal libisema, pane lõikelaua alla niiske köögirätik ja lõikelaud ei liigu enam kuhugi.