Toome välja testis selgunud TOP 3 sülti, ülejäänud kaheksa sülti pole määratud järjekorras. Esikolme galeriid leiad siit, täispikk galerii ootab artikli lõpus!

1. koht

SEALIHASÜLT
Astri Köök
Hind: 1,29 (200g)

Vaieldamatult testi ainus sült, kuskõik kuus testijat olid ühel nõul: maitseb nagu kodusült! Ehkki selle süldi lihasisaldus on väiksem kui enamikel teistel (40%), on see nii maitselt kui tekstuurilt testijate vaieldamatu lemmik. Kiidusõnu saavad ja süldis olevad kamaratükid, mis annavad veelgi ehedama meki!

2. koht

SAAREMAA LINNULIHASÜLT
Saaremaa
Hind: 2,19 (300g)

Hõrk sült neile, kes eelistavad linnuliha. Sült sisaldab 50% kalkuniliha ja seda söövad testijad kõige isukamalt, ehkki tõdevad lõpuks, et see ÕIGE sült peab ikka sealiha sisaldama. Siiski on see imemaitsev valik kergema liha armastajatele ning süldile lisatud petersell muudab selle taldrikul hoopis isuäratavamaks!

3. koht

SAAREMAA DELIKATESS SÜLT
Saaremaa
Hind: 1,99 (300g)

Ehkki süldis olevat liha oleks võinud vähe hoolikamalt hakkida, on tegu lollikindla süldiga, mis peaks maitsema igale süldisõbrale. Pole liiga mage, pole liiga soolane — täpselt paras! Sealihasisaldus on 46%. Saaremaa süldid (nii linnu- kui sealiha) saavad ka välimuse eest kõrgeimad punktid — need hoiavad karbist väljudes kenasti vormi ja näevad kõige isuäratavamad välja.

SEALIHA SINEPISES TARRENDIS
Rakvere
Hind: 1,99 (300g)

Plusspunktid põneva lähenemise eest — sült, kus on juba sinepit sees? Kõlab põnevalt! Testijad läksid siinkohal aga kahte lehte: on neid, kelle jaoks ei olnud see piisavalt sinepine ja neid, kes olid sinepi maitsega väga rahul. Miinuseks on süldi justkui “seisnud” välimus. Liha on karbi põhja vajunud, sült on pealt justkui väga rääsunud. “Pole korralikult läbi segatud,” tõdevad testijad justkui ühes kooris. Lihasisaldus 55%.

DELIKATESS SÜLT
Karni
Hind: 1,99 (270g)

Sealihasisaldus selles süldis on 47%, küll aga kurdavad testijad, et lihatükid on liiga suured ja kiulised — jäävad hamba vahele. Sült ise on küllalt mage. Sobib neile, kes väga soola ei armastagi, ülejäänud peaksid arvestama, et see sült nõuab enda kõrvale kohe kindlasti ka lisandeid.

VEISELIHASÜLT
Nõo Lihavürst
Hind: 1,75 (320g)

Sült on testijate jaoks pisut liiga vürtsine, tugevalt on tunda loorberit. Oma tekstuurilt meenutab see pigem tarrendit kui sülti ja veiseliha maitse ei lähe samuti peale. Ollakse üksmeelel, et veiseliha lihtsalt ei sobi hästi süldi sisse.

SÜLT VEISELIHAST
UVIC
Hind: 2,31 (330g)

Sült ei näe eriti ilus välja, rasv on rääsunud, tarretis vedel ja kehva kõrvalmaitsega. Ka see veiselihasült (milles veiseliha sisaldus pakendi järgi vähemalt 120g) ei lähe testijatele peale ja nad soovitavad eelistada sea- ja linnulihasülte.

SÜLT
Pajusi Lihatööstus
Hind: 1,35 (400g)

Küll selles süldis on liha peeneks tehtud — välimuselt meenutavad need pigem vetikaid kui liha ja tekstuur ei ole ka suus kõige parem. “Nagu kassikarvad oleksid suus,” kirtsutab paar testijat nina. Tarretis sulab kiiresti suus ära ja järele jäävadki karvase tekstuuriga lihakiud. Igale testijale piisas vaid ühest ampsust, teist korda kahvleid selle süldi poole ei suunatud.

SEALIHASÜLT
Oskar
Hind: 2,30 (330g)

Liha näib oluliselt hallikam kui teistes sültides ja mekilt on see õnnetult maitsetu, ehkki soolasus on täpselt paras. Tarretis on pisut liiga vesine ja sült ei tekita mingeid emotsioone ega tahtmist seda ka teistele soovitada.

KANASÜLT
OÜ USIN
Hind: 0,87 (100g)

Sült pole korralikult segatud ja suurema osa sellest moodustab tarretis - põhjas on vaid mõned üksikud ja õnnetud kanatükid. Süldil on tugev küüslaugulõhn ja kõrvalmaitse, ehkki koostisosades küüslauku pole. Meenutab oma tekstuurilt pigem tarrendit kui sülti. Lihasisaldus on testi madalaim, 30%.

SEALIHASÜLT
Maks & Moorits
Hind: 1,49 (300g)

Ideaalne sült vanakooli-inimestele: ohtralt krõmpsuvat pekki ning piisavalt rasvane ja täidlane koostis. Koostisained lubavad, et süldis on 40% seapealiha, millest ka hamba all krõmpsuvad tükid.

Vaata kõiki sülte galeriist:

*Sülditest on valminud Delfi toimetuse siseselt koos erapooletute hindajatega ning pole seotud reklaamiga. Süldid on soetatud Rimist ja Comarketist.