Esimene koht: Triin Mägi Jõululeib

See oli ka üks esimesi retsepte, mis kohe saabudes ja lugedes kutsus järele tegema. Kodus leiba küpsetanud toimetajal olid abiks hindamisel ka külalised Inglismaalt, kes ei jõudnud küllalt ära kiita, kui hea asi ikka on rukkileib. Väärtustame siis seekordsel konkursil Eestile igiomast leivategu. Ja polegi selle jaoks vaja ei tea mis vägevat leivaahju ja mitut päeva ettevalmistusi.

I koha auhind Brauni köögikombain K3000

Teine koht: Maret Arike Aastavahetuse Saaremaa Kompott

Mõnus vaheldus pärast päevadepikkust lihasöömist jõuluajal. Muuhulgas ka mõnusalt kirja pandud ja kohe näha, et retseptisaatja selle ka ise läbi on teinud, mitte kuskilt teisest kokaraamatust maha kirjutanud, nagu paljude teiste võistlustööde puhul kippus olema.

II koha auhind Vaakumotsikuga saumikseri komplekt MR5550

Kolmas koht: Dagmar Lundveri Küpsisetordi jõulupärane sugulane

Allesjäänud piparkookidest tehtud tortide ja magustoitude retsepte saabus seekord kõige rohkem, enamik neist koosnes peale piparkookide veel vahukoorest ja pohlamoosist. See retsept ei olnud õnneks nii meeletult magus, riivitud apelsinikoormõjusid tordis eriti mõnusalt vürtsikalt. Ja mis tore asi — lapsedki said selle tegemisega hakkama, täpsemalt 13-aastased poisterahvad täitsa üksi tegidki.

III koha auhind Espressomasin KA5982

TEISED, KA VÄGA HEAD RETSEPTID:

Delfi Naisteleht 12/11/2006