Populaarse Nami-Nami kokandusportaali ja toidublogi Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo koostatud „Nami-Nami kokaraamat“ koondab valiku maitsvaimatest roogadest, mida Pille viimaste aastate jooksul oma headele sõpradele ja kallitele külalistele on pakkunud.

Just nii raamatu idee ka sündis — meie tänasest võõrustamiskultuurist.
“Soovisin alguses teha nö menüüraamatu, kuid mõistsin, et külalisi kutsudes katame me suure laua paljude erinevate suupistetega, sest kutsutute maitse-eelistused on erinevad,” selgitas Pille valminud teos sisu.

Kõik Pille retseptid on tema enese poolt läbiproovitud ja sõpruskonna kõhtude peal testitud. Raamatu pühendas Pille oma perekonnale: pisitütrele Norale, kaasa Kristjanile ja kohe-kohe sündivale pisibeebile.

Esitlusel selgus ka, et üks retseptidest on teistest erilisem, sest selle n-ö maaletoojaks on just Pille. Need maiuspalad on Canele koogikesed.

Pea veerandi oma elust välismaal õppides ning eri allikatest retsepte kogunud ja kogudes on Pille võrratult hõrgutav kokanduspagas kujunenud väga isu- ja muljetäratavaks.

Raamates on sadu fotosid, mis Nami-Nami fännidele nii Naistekast kui Pille enese veebilehelt tuttavad on. Lisaks ilmestavad raamatut ka hispaania kunstniku Ximena Maieri lustakad illustratsioonid.
Kõik kuvatu on aga nautimiseks ja pere ning sõprade seltsis maitsmiseks ka argipäeva õhtutel. Sest ühine söömaaeg on alati justkui pidu. Pille maailmas kohe kindlasti!

___________
* Pille Petersoo, kes omandas Edinburghi Ülikoolis rahvusluse sotsioloogia alal doktorikraadi ja töötab Tallinna Ülikoolis vanemteadurina, hakkas kokanduse vastu sügavamat huvi tundma 1990-ndate alguses Taanis õppides. Nami-Nami kokandusportaal on nüüdseks tegutsenud üle 10 aasta, portaali külastab päevas üle 2200 unikaalse kasutaja. Lisaks eestikeelsele lehele kirjutab Pille ka
populaarset ingliskeelset toidublogi ning kord ilmutab kord nädalas Naisteka toidunädalat.