Maitsva riisi ja kirssidega täidetud kana retsepti eest premeerime Koitu maitseainepakkidega Santa Marialt! Palju õnne, võtame võitjaga ühendust!

RIISI JA KIRSSIDEGA TÄIDETUD KANA

“Julgen seda retsepti pakkuda, sest peale kümneid kordi proovimist on see söök erinevate generatsioonide hulgas meie peres jätkuvalt populaarne,” kirjutab Koit.

“Kuna täidise saab eelneval päeval ette valmistada, muutub õhtune kokkamine kiireks ja valutuks. pealegi valmib kogu toit ühel ahjuplaadil.”

Eelarves on kasutatud Rimi hindu — kana ja riis on saadud soodushinnaga, ent ka täishinna maksmisel peaks toit kenasti eelarvesse mahtuma.

Vaja läheb:

1 kana (3,2 EUR)
100 g riisi, soovitavalt basmati (0,20 EUR)
50 g kuivatatud kirsse (0,5 EUR)
1 sibul (0,10 EUR)
3 küüslauguküünt (0,10 EUR)
40 g võid (0,50 EUR)
peotäis peterselli (0,25 EUR)
sool ja vesi

Toidu maksumus: 4,85 EUR

Haki sibul ja küüslauk peeneks ja prae neid madalal kuumusel umbes pooles võikoguses kuni need muutuvad klaasjaks. Sega sisse riis ja prae madalal kuumusel paar minutit. Haki kirsid veidi väiksemaks, lisa pannile ja sega korralikult. Kalla peale 7 dl vett, umbes pool teelusikatäit soola ja hauta madalal kuumusel kuni riis on pehme. Sega sisse peeneks hakitud petersell.

Maitsesta kana seest ja väljast soolaga. Täida kana riisi-kirsitäidisega, sule hambatikkudega ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kui täidist jääb üle (ja peaks jääma), siis pane ka see lihtsalt plaadile. Täidist on valmistatud varuga, sest see on selle toidu parim osa. Määri kana väljast ülejäänud võiga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund ja 20 minutit. Küpsetamise käigus võiks kana pannile tekkinud vedelikuga niisutada.

PANNIROOG SALATIGA

Birgit saatis meile aastal 2004. kodukoka võistlusel edukaks osutunud retsepti, kui teemaks oli “kui rahakotis puhub tuul”. Siis pidi neli inimest 50 krooniga söönuks saama.

“Kel palju asju n-ö omast käest võtta, sellel kulub roale umbes 2 eurot. Teistel ehk rohkem,” kirjutab Birgit.

Vaja läheb:

kaalikas
porgand
sibul
kartul
kodujuust
hapukoor
kohvikoor (võib asendada vahukoore või piimaga)
tomat
kurk
sool
pipar
praadimiseks toiduõli või margariini

Tükelda kaalikas, porgand, kartul ja sibul pannile. Kaalikas tuleb lõigata natuke õhem, et küpseks kiiremini. Prae kuldpruuniks (margariiniga on tulemus parem, aga tavaline toiduõli ajab asja ka väga hästi ära). Kui on mõnusalt kuldpruun, siis kalla peale koor ja maitsesta. Soola-pipra asemel võid kasutada ka puljongikuubikut. Tasasel tulel kaane all peaks kuluma nüüd umbes 5-6 minutit, siis peaks olema juurviljad pehmed.
Senikaua sega valmis SALAT: kodujuust, tomat, kurk, hapukoor. Maitsesta soola ja piparaga. Kui on, lisa maitserohelist.

LIHTNE KANA-KOOREPASTA

“Poes läheb kokku kuni 7 eurot, kuid söök ise valmib alla 6 euro, sest juustu jääb hommikusöögiks ja broilerimaitseainet teisteks toitudeks üle,” kirjutab Triine.

Hinnad on toodud Säästumarketi hindade järgi.

Vaja läheb:

1 pakk penne pastat (1 EUR)
300-400 g jahutatud kanafileed (2,3 EUR)
2 pakki kohvikoort (0,7 EUR 2 tk)
2-3 tomatit (0,5 EUR)
Riivjuustu (1,8 EUR)
Broilerimaitseaine (0,7 EUR)
sool

Keeda penne pasta nõruta ja pane tagasi potti. Samal ajal kui pastat keedad, lõika kanafilee väikesteks tükkideks, prae pannil ja lisa broilerimaitseainet. Kui kanafilee tükid valmis, lisa need pastale. Lisa 2 pakki koort ja aseta kuumale pliidile.
Sega kuni pasta on mõnusalt kreemine. Võib ka hakitud tilli lisada. Serveeri koos riivjuustu ja tomatilõikudega.