Peale jaani veidi kergemalt
Neile, kel aiast võimalik korjata erinevaid värskeid salatilehti, soovitan bistroosalatit peekoni ja pošeeritud munaga. Rohelise salati kõrvale sobivad ka palsamiäädikas praetud vorstid ning eksootilises Vietnami-pärases marinaadis grillitud kala. Esimeste kodumaiste kartulite kõrvale soovitan aga kodujuustu-suitsuheeringasalatit.
Rabarbrihooaja pidulikuks lõpetamiseks soovitan aga eriti häid rabarbrimuffineid.
ESMASPÄEVAKS: Külmsupp rediste ja ürtidega
2,5 dl külma vett
maitse järgi soola ja Cayenne’i pipart
2 rohelist kurki
1 kimp rediseid
väike peotäis rohelist sibulat
suur peotäis hakitud maitserohelist — nt tilli, peterselli, koriandrit LOE RETSEPTI EDASI
TEISIPÄEVAKS: Bistroosalat krõbeda peekoni ja pošeeritud munaga
suitsutatud peekonit
värsket muna*
meelepärast salatikastet (proovi nt Pädaste Gourmet sarja kastmeid)
purustatud musta pipart
KOLMAPÄEVAKS: Palsamiäädikas praetud grill- või toorvorstid
palsamiäädikat
NELJAPÄEVAKS: Grillitud kala Vietnami marinaadis
Marinaad:
2 sl toiduõli
2 sl riivitud või peenelt hakitud ingverijuurt
1 sl riivitud või peenelt hakitud küüslauku
1 sl riivitud või peenelt hakitud sibulat
2 sl kalakastet (Thai Fish Sauce)
1 sl sojakastet
1 sl pruuni suhkrut LOE RETSEPTI EDASI
2 suitsutatud heeringafileed või 1 suitsuheeringas
100 g hapukoort
1 hakitud punast sibulat
1 tl kanget sinepit
musta pipart
hakitud rohelist sibulat
LOE RETSEPTI EDASI
MAIUSTAMISEKS: Nami-Nami kuulsad rabarbarimuffinid
125 g suhkrut (1,5 dl)
150 g nisujahu (2,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
150 g hapukoort
50 g sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarbrit (u 3-4 vart) LOE RETSEPTI EDASI
Järgmisel nädalal aga midagi kukeseente ja maasikatega!
Maitsvate tervitustega,
Pille