I etapp — sabajoni valmistamine
6 munakollast
150g vahuveini (sobib hästi prosecco)
150g Rochester Ginger ingverijooki (vt. http://www.mahemark.ee/blog/ingverijook-rochester-ginger, saadaval vabalt jaekauplustes)
100g suhkrut

Segame koostisained ja vahustame veevannis tasasel tulel hästi tugevaks vahuks (nagu biskviiti tehes). Seejärel vahustame mikseriga edasi kuni segu on jahtunud.

II etapp — želatiini, ingverijoogi ja kamasegu segamine sabajoniga

2 lehte želatiini
150g ingverijooki
60g suhkrut
75g kamajahu
Laseme želatiinil vees pehmeks paisuda. Keedame ingverijooki koos suhkruga, kuni suhkur sulanud, laseme veel 10kraadi jahtuda, st. et 90kraadisesse segusesse sulatame paisunud želatiini. Segame kuni želatiin on sulanud, jahutame. Segame kokku sabajoniga. Kõige lõpuks segame juurde 75g kamajahu.

III etapp — jäätisesegu valmistamine

250g 35%-list vahukoort vahustada 15-20 g vaniljesuhkruga. Segada kokku jahutatud sabajoni-kamaseguga. Paneme vormi põhja toidukile ja valame jäätisesegu vormi, katame pealt toidukile otsadega ning asetame ööseks sügavkülma.

Serveerime otse sügavkülmast lõigates desserttaldrikule sobivad portsjonid ja pakume koos värske marjamoosi või vaarikamoosiga. Kaunistuseks ja värviandmiseks värske melissileheke.

'Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!