Figuurisõbralik banaanikeeks

* 220 g jahu
* 1 tl küpsetuspulbrit
* veidi soola
* 100 g margariini (60 %) 7
* 100 g muskovaado suhkrut või peensuhkrut 5
* ¼ tl värskelt riivitud muskaatpähklit
* 2 muna 2
* 1 tl vanillisuhkrut
* 450 g banaani (kaal koos koortega) 3

Valmistamine:
Kuumuta ahi 160 kraadini, kata keeksivorm küpsetuspaberiga.
Mõõda kaussi jahu, lisa küpsetuspulber, sool ja margariin ning sõtku ühtlaseks. Sega juurde suhkur ja muskaatpähkel.
Vahusta munad ja vanillisuhkur, purusta banaanid pudrunuiaga, sega kõik kokku ning pane keeksivormi. Küpseta 55-60 min. Jahuta vähemalt 30 minutit ja lõika 12 viiluks.

Toorjuustupirukas

Kui Teile meeldivad ohtra täidisega küpsetised, siis toorjuustupirukas on midagi, mida valmistada võiks. See on muretainapõhjaga küpsetis, millel täidiseks ohtralt vaniljepudingu-toorjuustusegu. Siinkohal on põhi eelküpsetatud. Selleks, et tainaääred alla ei vajuks pole mõtet ubasid koogile raskuseks peale panna. Selle asemel aseta lihtsalt koogipõhi eelnevalt enne küpsetamist vähemalt 15 minutiks sügavkülma.

Põhi:
1,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl suhkrut
125 g võid
ca 2 sl külma vett

Täidis:
300 g Farmi Köögi toorjuustu, toasooja
350 g Farmi koorest vaniljepudingut

Riivitud šokolaadi (peale raputamiseks)

Sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi tainas purutaoliseks. Seejärel lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas 22cm pirukavormi põhja ja äärtele (soovi korral võid koogivormi eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdada). Aseta pirukapõhi sügavkülma vähemalt 15 minutiks. Seejärel küpseta põhja 175 kraadi juures ca 25 minutit. Lase seejärel täielikult jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega täidise ained omavahel korralikult kokku ning laota küpsetatud tainapõhjale. Raputa peale riivitud šokolaad. Lase jahedas maitsestuda ca 2 tundi. Vahetult enne serveerimist pane kook ca 15 minutiks sügavkülma, nii läheb täidis meeldivalt külmaks.

Piparmündi-šokolaadišeik

Veidi õhetava piparmündiga vahustatud jäätisekokteil, mis samaaegu jahutav, toitev ning kosutav.

Kahele

200 g piparmündijäätis šokolaadiga
200 g Kreeka jogurtit
150 g meloni viljaliha
jääkuubikuid Pane kõik ained kaussi niing mikserda ühtlaseks. Pane klaasidesse mõned jääkuubikud ning vala siis peale jäätisesheik.

Banaani-kinoapuder
kolmele-neljale

2,5 dl kinoat
5 dl vett
200 g Farmi Kreeka jogurtit
ca 0,5 tl kaneeli
2 banaani
ca 4 sl mett
4 sl kookoshelbeid Loputa kinoa korralikult vee all. Seejärel pane kinoa ja vesi potti ning keeda keskmisel tulel ca 15 minutit. Tõsta seejärel pott tulelt ning lisa segades juurde kreeka jogurt, kaneel, viilutatud banaanid, mesi ja kookoshelbed. Serveeri koheselt. Raputa peale veel pisut kookoshelbeid ja kaneeli.


Rabarberi-karamellikreem

200 g rabarberitükke
0,5 tl kaneeli
3-4 sl pruuni suhkrut
0,25 tl kardemoni
75 g Farmi Kreeka jogurtit
125 g Farmi toorjuustukreemi karamelliga

Pane rabarberitükid ahjuvormi. Raputa peale kaneeli, pruuni suhkrut ja kardemoni. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 15 minutit. Püreesta seejärel rabarberitükid. Sega vahepeal korralikult kokku Kreeka jogurt ja toasoe karamelliga toorjuustukreem. Lisa juurde püreestatud ahjurabarber. Paku pisikestes pokaalides.

Kolme viimase retsepti autor on Ragne Värk!

Kui siiski otsustad, et pasha on pühadelauale õigem valik, saad hulga sobivaid retsepte siitsamast: