Pörkölt* veiseliha ja letšoga
1 kg pehmet veiseliha (nt lihaveise abatükk)
3-4 suurt sibulat
4-5 sl õli
3 sl mahedat ungari paprikapulbrit
200 g Ungari paprikahoidist letšot
soola ja musta pipart
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa kooritud ja tükeldatud sibulad ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibulad on klaasjad.
Lõika veiseliha umbes 30-40 g tükkideks.
Tõsta pott tulelt, sega juurde paprikapulber. Lisa lihatükid, maitsesta soolaga ja pane pott tagasi tulele. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit aeg-ajalt segades, kuni liha on ümberringi värvi muutnud.
Sega juurde letšo. Hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on pehme.
Valmist hautisele lisa maitse järgi veel soola-pipart.
Serveeri keedetud kartulitega.
*) Pörkölt on ungarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada veise-, sea- ja kanalihast ning isegi kalaga. Siinkohal üks veiselihaga variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot. (Proovi nt Salvesti letšot, mis on Ungaris valmistatud).