RABARBERI-KOOKOSEKOOK

Rikkaliku kookoshelbetäidisega rabarberikooki võid serveerida nii ahjusoojalt kui ka jahutatult. Parimalt maitseb see siiski samal päeval.

Kaheksale
Ettevalmistusaeg 20 minutit +30 minutit jahutamiseks + 50 minutit küpsetamiseks.

Kodukiri mais:
  • Suvekodu null-krooni ideedega
  • Romantika rõdule
  • Heegeldatud pontsod

    Telli ajakiri!

  • 1. Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks.
    2. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
    3. Kuumuta ahi 200 kraadini.
    4. Võita 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm.
    5. Rulli tainas kergelt jahusel laual 10 cm suuremaks kui koogivormi põhi ning vooderda sellega vormi põhi ja servad. Et tainas ei vajuks alla, suru mitmekordne fooliumiriba üle koogivormi serva.
    6. Küpseta põhja 10-15 minutit.
    7. Põhja küpsemise ajal valmista täidis. Selleks vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa jogurt, munad, kookoshelbed ja jahu.
    8. Lõika rabarber 1 cm paksusteks tükkideks ja kata sellega koogipõhi.
    9. Vala peale täidis ja küpseta ahjus 30-35 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
    10. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

    RABARBERI-MAASIKAKISELL

    Rabarberi-maasikakissellis saad ära kasutada viimased sügavkülmas leiduvad maasikad. Ühtlasi saad nii ka magusama ja erksa punase värvusega kisselli, mida on hea niisama juua, aga ka serveerida kohupiima, vahukoore või vanillijäätisega.

    Neljale
    Ettevalmistusaeg 10 minutit + 10 minutit keetmiseks.

    1,5 liitrit vett
    1,5 dl suhkrut
    1 liiter tükeldatud rabarbereid
    400 g maasikaid
    2 sl tärklist

    1. Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni.
    2. Keeda tükeldatud rabarbereid ja külmunud maasikaid 10 minutit, kuni rabarber on pehmenenud.
    3. Sega väike kogus külma vett tärklisega ja nirista keevasse rabarberisegusse.
    4. Lase korraks keema tõusta ja tõsta tulelt.
    5. Serveeri jahutatult.