RETSEPT: hea vaheldus kartulitele ja seentele — kinoa- ja läätsevorm
Kes kinoast veel kuulnud pole, siis tasub kindlasti uurida! Pikk ja põhjalik ülevaade mitmete retseptiideedega minu retseptiraamatus “My Love For Three — Food, You & Me”.
Infot leiad ka: Mis on kinoa ja miks ta kasulik on?
Kaheksale
Vaja läheb:
3 muna
2 porgandit
1 suvikõrvits
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 dl keetmata läätsesid
1 dl keetmata kinoad
2 dl piima
2 tl hakitud tilli
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl hakitud peterselli
1 tl soola
oliiviõli määrimiseks
Valmistamine:
Keeda kinoa ja läätsed vastavalt pakendil antud juhistele, jahuta täielikult.
Klopi kausis lahti munad soolaga ning sega hulka muud maitsetaimed. Haki sibul ja küüslauk ning riivi suvikõrvits ja porgandit ja lisa kõik klopitud munadele. Sega hulka piim ja jahtunud kinoa ning läätsed.
Määri ahjuvorm rasvainega ning kalla segu vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni vorm on keskelt küps ning pealt kuldne ja krõbe. Serveeri soojalt kala/liha kõrvale või iseseisva roana!
Merilin on noor ja tegus tervisele pühendunud kodukokk, kelle köögis ei leia kohta ei suhkur, jahu ega ka töödeldud rasvad. Tema tervislikest retseptidest pakatavat toidublogi saad vaadata siit!