20.05.2015, 15:00
RETSEPT: kevadiselt päikeselised ja maitsvad virsiku-toorjuustupirukad
FOTO:
Kevad on käes. Sel puhul võiks ka lauale midagi puuviljast ja maitsvat küpsetada. Näiteks neid pirukaid! Proovi ja anna teada, kuidas maitsesid!
Valepraemuna ehk virsiku-toorjuustupirukad
14–16 tk
500 g lehttainast
200 g maitsestamata toorjuustu
3 sl suhkrut
1 muna
2 sl hapukoort
vanillsuhkrut
2 purki (à 820 g) poolitatud virsikuid siirupis
Hõõru toorjuust suhkruga kreemjaks, klopi hulka muna ja hapukoor ning vanillsuhkur. Rulli tainas õhukeseks, 2–3 mm paksuseks. Lõika tainast u 8 cm kettad, tõsta need ahjuplaadile ja tee igale kettale äärest u 5 mm kaugusele ringikujuline sisselõige. Määri sisselõikest sissepoole toorjuustukreem ja pane peale virsikupoolik. Küpseta 225kraadises ahjus 12–15 minutit.