Vaja läheb:

Keefirit 0,5 l

Soola 1 tl

Suhkrut 2 sl

Jahu 3 klaasi (600ml)

Soodat 1 tl (kuhjata)

Söögiäädikat 1/3 tl

Lumekrabi nuudleid 300 g (vali Lumekrabid, mis ei sisalda E621 maitsetugevdajat)

1 kimp värsket hakitud peterselli

Hapukoort

Sidrunit hapukoorekastmele lisamiseks.

Vala keefir suuremasse kaussi, lisa sool, suhkur ja hakitud petersell.

Tõsta teelusikatäis soodat supilusikale ja lisa sinna 1/3 tl söögiäädikat. Ä

Äädika lisades tekib reaktsioon, mille tulemusel hakkab sooda koos äädikaga vahutama ja kihisema. Ära ehmata — seda ongi tarvis, selliselt ei jää pannkookidele sooda maitset.

Sega see kihisev lusikatäis keefiriga. Sõelu sisse jahu ja sega. Lisa ka krabinuudlid ja sega läbi.

Tulemuseks on paks pannkoogitaigen. Ja muna polegi vaja!

Jäta taigen 20 minutiks seisma, et jahu saaks korralikult paisuda.

Kuumuta pann keskmiselt kuumaks vala pannile õli.
Siis tõsta supilusikaga paraja suurusega taignast pätsid pannile ja küpseta keskmisel kuumusel ühelt poolt ca. 3 minutit, siis keera ümber ja küpseta teiselt poolt veel u. 1 minut.

Serveeri salatiga vooderdatud taldrikul ja vala peale hapukoorekastet, millele on lisatud sidrunimahla.

Retsept on arvestatud neljale sööjale.

Sama taignaga saad veel valmistada paar lihtsat rooga:

1) Küpseta taignast (ilma surimita) pannkoogid ja igale pannkoogile tõsta supilusikatäis kodujuustu — lumekrabi — tomati segu. Kaunista rohelisega ja tomati või lumekrabi viiluga. Sobib hästi suupisteks lauale

2) Kasta krabipulgad taignasse nii, et oleks üleni taignaga kaetud ja froteeri õlis kuni on kuldsed ja krõbedad. Tõsta köögipaberile, et liigne õli välja nõrguks. Mõnus õllekõrvane suupiste.