RETSEPT: krõbedad kaneelisüdamed
Praeguse piparkoogiuputuse ajal on mõnus vahelduseks ka millegi muu kallal krõbistada — selleks sobivad ideaalselt enda küpsetatud kaneelisüdamed Liina kokandusblogist. Miks mitte küpsetada terve plaaditäis, pista need ilusasse kinkekotti või -korvi ning teha ilus ja soe jõulukingitus otse südamest?
“Kui vaadata koostisosi, siis üllatajaks on vanillikastmepulber,” ütleb Liina. “Viimane annab omaltpoolt huvitavalt mõnusa ja siidise maitse. Küpsised on väga head! Taina rullimine ja küpsiste väljalõikamine võttis omajagu aega, nii et enne valmistama asumist tuleks varuda veidi viitsimist ja aega. Ettevaatlik tuleks olla siis, kui küpsised ahjus on. Küpsised küpsevad ootamatult kiiresti, nii et tasuks olla ahju ligidal.”
Vaja läheb:
200 g võid
4 spl suhkrut
4 dl jahu
45 g Ekströms vanillikastmepulbrit
1 muna
Peale: 2sl suhkrut ja 2tl kaneeli
Vahusta või suhkruga. Lisa jahu ja vanillikastmepulber. Viimasena lisa muna, ning sega/sõtku kuni saad keskmise tugevusega taina. Rulli tainas jahusel pinnal umbes 3-4 mm paksuseks ja lõika piparkoogivormidega (ettevaatlikult ja õrnalt, sest tainas on üpris pehme) välja südamed või muud kujundid. Sega taldrikul suhkur ja kaneel ning vajuta küpsise üks pool kaneelisegusse ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi samuti ka ülejäänud tainaga. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni tõmbuvad pealt kuldpruuniks. Lase veidi jahtuda (jahtudes küpsised tahenevad). Maitsevad hästi nii soojalt kui külmalt.
Veel maitsvaid retsepte uuri Liina blogist.