19.08.2013, 23:30
RETSEPT: küpseta pidupäevaks hõrk kohupiima-vaarikakook
FOTO:
Suur rikkaliku kohupiimatäidisega plaadikook, millest jätkub ka suuremale seltskonnale. Parima tulemuse saad, kui kasutad rammusamat kohupiimapastat. Võid kasutada nii värskeid kui ka külmutatud vaarikaid või hoopis kirsse, siiski on enamiku arvates parim tulemus just vaarikatega.
Taigen:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 dl kookoshelbeid
225 g võid
Täidis:
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g vaarikaid
Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks taignaks. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur.
Pudista 3/4 taignast ahjupanni põhja. Vala peale kohupiimamass. Kata vaarikatega. Pudista peale
ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.