Lehtkapsa rohelised lehed sobivad väga hästi smuutidesse, sest näiteks banaan ja pirn neutraliseerivad kapsa “rohelise” maitse, mis lastele ja mitte nii suurtele salatisõpradele meeldida ei pruugi.

Väike, aga vägev kapsaline:

  • sisaldab suures koguses K-vitamiini
  • rohkesti C-, ja A-vitamiini
  • hea kaltsiumi allikas
  • annab rauda, millest naistel tihti puudus on
  • hoiab noorena, sest sisaldab antioksüdante
  • kiudainerikkas köögivili, mis on ideaalne kaalulangetajale

Kui sa vajad veel infot, et lehtkapsa võluväes veenduda, siis proovi neid lehtkapsast tehtud krõpse, mis üllatavad oma maitse, tekstuuri ja erilisusega.

Lehtkapsakrõpsud ehk kale chips

Koostis:

neli suuremat peotäit värsket lehtkapsast

2 spl oliivõli

2 spl sidrunimahla

himaalaja soola

soovi korral seesamiseemneid, tšillihelbeid või maitsepärmi

Valmistamine:

Eemalda lehtkapsa jämedad varred, et ainult lehe osa kasutada. Rebi lehed suupärasteks tükkideks, pese ja kuivata köögipaberiga patsutades. Pane kapsatükid kaussi, kuhu lisa õli, värskelt pressitud sidrunimahl ja meelepärane kogus soola. Soovi korral võid katsetada erinevate lisanditega ja kasutada retseptis seesamiseemneid, küüslaugupulbrit vms. Sega kõik omavahel läbi, et lehed oleksid ühtlaselt läikivad ja õliga kergelt kaetud. Laota lehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jälgi, et tükid poleks liiga tihedalt üksteise vastas, sest muidu ei hakka need kuivama. Küpseta kapsast ahjus 180 kraadi juures umbes 6-8 minutit, kuniks tükid muutuvad äärtest kergelt tumedamaks või pruunikaks ning on segades kerged ja krõbedad. Serveeri koheselt või pane jahtunult õhukindlasse anumasse.

Krõpsud on tõepoolest imehead ja ma ei tee isegi nalja! Sobivad hästi snäkiks või lisandina salatile.

Head krõmpsutamist!

Allikas: FitCat