Jagub 12le:

- 600g musta vormileiba (1 leib)

- 1 kg 20% hapukoort

- 4 spl suhkrut

- 2 tl vaniljesuhkrut

- 500 g aprikoosi moosi

Glasuuriks:

- 200g hapukoort

- 75g kakaod

- 75g suhkrut

- 100 g võid


Alusta glasuuri valmistamisest, et see saaks enne koogile valamist jahtuda. Pane kõik glasuuri koostisosad kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades keskmisel tulel kuni glasuur hakkab kergelt mullitama. Eemalda tulelt ja jäta jahtuma.

Hapukoorekreemi jaoks sega kokku tavaline- ja vaniljesuhkur. Tordi tegemine ise käib nagu küpsisetordilgi. Lao sobivale alusele leivaviiludest kiht ja kata hapukoorekreemiga. Seejärel jälle leivakiht ja kreem. Ühe kihi vahele pane moos. Kõige viimaseks kihiks jäta hapukoorekreem. Aseta tort 20ks minutiks külma. Kui see on tahkunud, vala/määri peale jahtunud glasuur. Lase enne serveerimist vähemalt 2 tundi imbuda.

Sõltuvalt aluse suurusest võib tort tulla isegi kuni 8 kihiline, seisab serveerides ka ilusti püsti. Kaunistuseks sobivad hästi pohlad või banaan.