Filotainas vajab enne küpsetamist kindlasti õliga pritsimist, seega varusta end õlipritsiga või kasuta tavalist puhast spreipudelit. Magusa küpsetise puhul vali õli, mis oleks hea kuumustaluvusega ja neutraalse maitsega. Kui sageli ollakse esimese valikuna harjutud haarama oliivõli järele, siis kuuma talub paremini rapsiõli, mille maitseomadused on ühtlasi sobivad nii magusa kui ka soolase toidu puhul. Lisaks on rapsiõli külluslik oomega-3- ja oomega-6-rasvhapete allikas ning sisaldab E-vitamiini, millega end sügisesel ajal poputada tasub.

Vaja läheb:

6-8 lehte filotainast,
500 g külmutatud suvemarju;
100 g tuhksuhkrut;
suhkruglasuuri;
(võimalusel) värskeid mündilehti;
Risso rapsiõli

Valmistamine: Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Pane külmutatud marjad tuhksuhkruga potti, lisa 30 ml vett ja kuumuta kuni suhkur on lahustunud, seejärel lase jahtuda. Kui segu on jahtunud, sõelu marjasegu, säilita tekkinud marjamahl (võid lisada suhkruglasuuri, kui on vaja).
Lõika filotainas 10x10 cm suurusteks tükkideks nii, et tekiks vähemalt 24 ruudukest. Aseta küpsetuspaber ahjuplaadile ja kata Risso rapsiõliga. Aseta filotaina ruudud ahjuplaadile ja piserda neid kergelt õliga. Mitteküpsetatud filotainas kata niiske rätiga.

Küpseta filotainas portsude kaupa, iga ports 3-4 minutit kuni taigen on kuldpruun. Pärast küpsetamist jahuta. Alusta küpsetatud filotaina lehega ning kata kihiti marjaseguga vaheldumisi kolme kihina. Kata peamine filotaina leht suhkruglasuuriga, triibuta eelnevalt säilitatud marjamahlaga ja kaunista värske piparmündiga.

Serveeri kohupiima või vahukoorega.

Head isu!