12.02.2013, 14:10
Retsept: mõnusalt suitsune hernesupp
FOTO:
Pole õigeid vastlaid ilma kuklite ja hernesupita. Kui kukleid võid sa ka poeletilt leida, siis see kõige õigem ja parem hernesupp valmib ikka kodus! Siin on ühe perenaise lemmikretsept! Kallid lugejad, rääkige, kuidas teil hernesupp kõige paremini välja tuleb? Kas on ka mingeid nippe-nõuandeid, mida sooviksite teistega jagada?
4 dl kuivatatud herneid
3 l vett
kondist suitsuliha (suitsuribi, suitsukoot
1 dl odrakruupe
2 sibulat
2 loorberilehte
soola
soovi korral tükeldatud porgandit, kartulit
Pane herned üleöö liitri veega likku. Vala leotusvesi ära ja pane leotatud herned uue puhta vee ja teiste koostisosadega keema. Keeda poolteist tundi või kuni herned on pehmed. Võta suitsukondid välja ja tükelda. Maitsesta suppi vajadusel veel soolaga.