Täna valmistab toidublogija Ragne Värk blogist Kokkama Ragnega erkpunasest peedist õhetava ahjuvormi.


Rohkem infot “Sööme ära!” kampaania, koostööpartnerite ning aktsioonide, samuti puu- ja köögiviljade kasulikkuse kohta leiab veebilehelt www.toitumine.ee.

Vaata videot!

PEEDIVORM

4-6 inimesele

1 sibul
1 küüslauguküüs
500 g peeti
75 g suvikõrvitsat
2 porgandit
125 g sinihallitusjuustu
2 dl piima
2 muna
125 g mozzarellat või tavalist riivitud juustu
soola, pipart

praadimiseks õli
kimbuke tilli

Koori ja puhasta sibul, suvikõrvits, porgandid ning peedid. Haki sibul ning riivi ülejäänud köögiviljad jämeda riiviga. prae sibulad kergelt õliga piserdatud kuumal pannil klaasjaks (raputa sibulatükkidele peale veidi soola, nii ei kõrbe see ära). Sega kokku riivitud peet, suvikõrvits, porgandid ning praetud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Jaota riivmass silmaga kolmeks ning pane üks osa võiga määritud ahjuvormi, laota selle peale murendatud sinihallitusjuust, seejärel pane veel üks kiht riivmassi ning murenda uuesti peale sinihallitusjuust. Kata järelejäänud riivmassiga. Sega omavahel piim ja munad, lisa peeneks hakitud till ning maitsesta. Vala vormi. Kõige peale laota viiludeks lõigatud mozzarella või raputa peale riivitud juust. Küpseta.


Vaata ka eilset retsepti: