Vaja läheb:

kimp värskeid porgandeid
kimp värskeid sibulaid
2 spl õli
1 tl soola
2 tl mett või roosuhkrut
sidruni riivitud koor
1 spl sidrunimahla
musta pipart pipraveskist
näputäis värsket estragoni või sidruntüümiani

Valmistamine:

1. Pese porgandid korralikult puhtaks, pane koos sibulatega ahjuvormi.

2. Sega maitseained kokku ja kalla segu porganditele. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi. Kui sa pole taimetoitlane, küpseta porgandeid koos kanakoibadega.

NÕUANNE: Kui porgandeid jääb üle, saab neist uue toidu valmistada. Selleks tuleb jahtunud porgandid tükeldada ja keedupotti panna, lisada tilk vett ja maitse järgi sulatatud juustu. Sobib näiteks pastaga.

Otsi rohkem retsepte ajakirja TM Aed & Köök värskest numbrist!