“See Tiramisu peaks olema üsna ehtne ja Itaaliapärane,” ütleb Liina, kes eeltööna tegi mitu nädalta internetis tutvust erinevate retseptide ja valmistamisvideotega. “Lõpuks suutsin enda jaoks leida sobiva retsepti. Põhjus, miks ma vahukoort ei tahtnud kasutada (nagu paljudes retseptides) on lihtne — ma ei kujutanud ette seda rasket tunnet kõhus, peale kõige selle rasvase söömist. Seega otsustasin munade kasuks, salmonelloosi kartmata. Teiseks tegin väikse asenduse — pool kogust mascarponet asendasin hoopis toorjuustuga. Tahtsin veidi kergemat maiust. Tegelikult ei ole ma kunagi Tiramisut söönud, tegemisest rääkimata. Aga kui ma seda maitsesin, siis ma ka sulasin. See oli tõesti üks kreemjas, pehme ja õhuline suutäis. Kasutasin umbes 22x22cm kaussi. Sellest kogusest jagub umbes kuuele sööjale.”

Vaja läheb:
200g Lady’s Fingers küpsiseid
250g mascarponet (toasoe)
200g toorjuustu (toasoe)
5sl suhkrut
1 suur tass kanget kohvi
6 muna
kakaod (naturaalne)

Valmista kreem - selleks eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased 3 spl suhkruga, kuni suhkur lahustub. Lisa munakollastele toasoe mascarpone ja toorjuust. Sega ühlaselt läbi, et ei jääks tükke. Seejärel vahusta munavalgeid (enne pese mikser hoolikalt puhtaks), vahepeal lisa 2 spl suhkrut ning vahusta VÄGA tugevaks vahuks (kindlasti teha seda kausis mis ei ole plastmassist. Plastmass sisaldab rasvu mis takistavad munavalge ehk valgu vahustumist). Tõsta munavalgevaht munakollase vahu sisse ning sega õrnalt kuid ühtlaselt läbi. Kasta biskviitküpsised ükshaaval kiiresti kohvi sisse (võib ka vaid ühelt poolt niisutada, muidu võib liiga vesine tulla) ning lao esimene kiht. Tõsta esimesele kihile pool mascarpone kreemist. Raputa peale rohkelt kakaod. Niisuta uuesti küpsiseid kohvis, kuid seekord lao küpsised teistpidi ehk risti. Tõsta teisele kihile ülejäänud kreem ning raputa peale kakaod. Tõsta külmkappi vähemalt neljaks tunniks.