RETSEPT: tervislik ja ülimalt maitsev alternatiiv jäätisele — marjane banaaniparfee
Ühele
Vaja läheb:
125 g kodujuustu
200 ml külmutatud mustikaid
200 ml külmutatud maasikaid
1 banaan
Valmistamine:
Valmista eelneval päeval või paar tundi eelnevalt maasikakaste. Selle jaoks vala potti täpselt nii palju vett,
et põhi oleks kaetud, ja lisa maasikad. Kuumuta keskmisel tulel, kuni maasikad on sulanud. Purusta kahvliga, lisa soovi korral magusainet ning lase veel tulel muliseda. Jäta külmkappi jahtuma ning paksenema.
Püreesta omavahel kodujuust ja mustikad ning lisa soovi korral magusainet. Viiluta banaan.
Kihita kõik koostisosad sobivasse klaasnõusse järgmiselt: maasikakaste, banaaniviilud ja mustika-kodujuustukreem.
Kaunista meelepäraselt ning naudi!
Merilin on noor ja tegus tervisele pühendunud kodukokk, kelle köögis ei leia kohta ei suhkur, jahu ega ka töödeldud rasvad. Tema tervislikest retseptidest pakatavat toidublogi saad vaadata siit!