Aasiapärased pelmeenid

(kahele)

Vaja läheb:

Tainas:

1 tass jahu

1⁄4 tassi vett

1 tl soola

Täidis:

1 porgand

2 keedetud kartulit

2 peotäit Hiina kapsast

2 küüslauguküünt

1⁄2 tšillikauna

väike jupp porrut

1 tl karripulbrit

1 sl sojakastet

soola

Valmistamine:

Sega tainas ja lase sel vähemalt 5 minutit seista. Tükelda tšilli, porru, küüslauk, Hiina kapsas ja riivi porgand. Prae köögiviljad pannil kergelt läbi, tõsta kaussi ja riivi juurde keedetud kartul. Maitsesta karripulbri, sojakastme ja soolaga. Lase jahtuda.

Rulli tainas õhukeseks ja lõika tassi abil sobiliku suurusega kettad. Pane iga ketta sisse täidist. Niisuta ääred märja näpuga, keera taina- otsad kokku ja suru servad kahvliga kinni. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 °C juures 10-25 minutit. Serveeri dipi või maitsestamata sojajogurtiga.

* * *



Burger oakotletiga

(neljale)

Vaja läheb:

1 tass põldube

1 sibul

1 porgand

1⁄2 tassi riivsaia

2 küüslauguküünt

1⁄4 tassi vett

4 kuklit

4 salatilehte

1 tomat

1 sl sinepit

3 sl ketšupit

maitsestamata sojajogurtit

soola, pipart, majoraani

Valmistamine:

Leota ube 12 tundi. Keeda seejärel soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand. Purusta keedetud oad saumikseriga ühtlaseks ja lisa vett, et segu jääks pisut vedelam. Pane saadud mass suuremasse kaussi, juurde porgand, sibul, küüslauk, riivsai, ketšup ja sinep. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja majoraaniga. Sõtku tainast seni, kuni sellest saab voolida kotletid. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa riivsaia, kui aga liiga paks, siis hoopis vett.

Prae kotletid mõlemalt poolt kuldseks ja küpseta seejärel eelkuumutatud ahjus 175 °C juures 10-15 minutit.

Rebi sobiliku suurusega salatilehed ja viiluta tomat. Kastmeks sega maitsestamata sojajogurt vähese ketšupiga. Pista kotletid kuklite vahele, lisa salatilehed, tomativiilud ja kaste.

Soovitus!

Burgerit sobib pakkuda ahjus röstitud bataadiga, mida on enne soola ja oliiviõliga maitsestatud. Rösti viilutatud bataati ahjus 175 °C 15-20 minutit.