RETSEPT: üllata peret ja sõpru uutmoodi leiva-napoleonitordiga
Õhukeste näkileibade ja keedukreemiga tort meenutab napoleonitorti, aga see ei ole nii magus, mille tõttu paljud napoleonitorti ei armasta. Siinne versioon on mahedam, moos lisab hapukust veelgi. Kes soovib, valmistab ise ka keedukreemi, lihtsam ja kiirem on kasutada vaniljepudingit. Kuumal suveajal eriti lihtne ning suurel sünnipäevaettevalmistustel jääb rohkem aega täidetud munade ja singirullidega mässata. See tort tahab korralikult tõmmata, valmista see kindlasti eelmisel õhtul, et see saaks kaheksa tundi külmas imbuda.
- 200g õhukesi rukkijahust näkileibasid (FinnCrisp)
- 700g vaniljepudingit või keedukreemi
- 200g hapukat moosi (pohla- või mustsõstra)
- peale puisteks näkileibasid
Lao serveerimisalusele õhukestest näkileibadest meelepärane tordipõhi. Kata pudinguga, mille peale laota uus kiht näkileibasid. Arvesta, et tort võiks tulla kuni nelja kihi näkileibadega. Ühe kihi vahele läheb ainult moos. Lao kihte, kuni näkileivad ja puding otsas. Viimaseks kihiks jäta puding, kuhu peale purusta mõned näkileivad. Jäta enne serveerimist kahesaks tunniks külma tõmbama.