Kiire suvine külmsupp kurgiga
6le

250 g värsket kurki
150 g krabipulki
6 muna
kimbuke tilli
mõned varred rohelise sibulapealseid
3-4 sl oliiviõli
2 tl suhkrut
soola
pipart
4 pdl Farmi soolast jogurtijooki (sibula-küüslaugu)

Lõika kurk, krabipulgad ja muna kuubikuteks. Haki till ja roheline
sibul. Sega kõik hakitud komponendid kokku ning sega sisse
oliiviõli ja suhkur. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Kõige viimasena vala juurde
jogurtijoogid. Võimalusel lase supil enne serveerimist ca pool tundi jahedas maitsestuda.
Proovi seda suppi valmistada ka Farmi kurgi-murulaugu soolase jogurtijoogiga.

Grillkoivad soolase jogurti marinaadis

Grillitud broileri poolkoivad soolase jogurti marinaadis

1 pdl Farmi soolast jogurtijooki (sibula-küüslaugu)
600 g broileri poolkoibasid
1 sl mett, sulatatuna
väike kimbuke värskeid ürte (pune, rohelist tilli, majoraani)
soola

Pane broileri poolkoivad, hakitud maitseürdid ning pliidil sulatatud
mesi kaussi. Vala peale soolane jogurtijook (jälgi, et koivad oleksid
ilusasti kaetud) ning jäta 6-24 tunniks maitsestuma.
Enne grillima asumist puhasta koivad marinaadist, raputa koibadele
veidi soola ning küpseta grillil, vahepeal paar korda külgi pöörates,
kuldseks. Grillimise ajal pintselda koibasid aeg-ajalt veega ning pea
meeles, et kanaliha küpseb suhteliselt kiiresti. Serveeri koos
grillitud köögiviljadega.