Seenevorm:

500 g värskeid seeni (marineeritud, külmutatud)
200 g suitsupeekonit
2 sibulat
250 g hapukoort
200 g riivjuustu
½ pakki sepikut või röstsaia
Maitsestamiseks: aroomisoola, sidrunipipart, kes soovib siis ka purustatud tomateid

Valmistamine:

Peekon lõigata ribadeks, seened ja sibul tükeldada. Peekon praadida koos sibulaga ja seejärel lisada seened, kuumutada. Kallata peale hapukoor (tomatid), maitsestada. Sepik lõigata kuubikuteks ja panna võiga määritud ahjuvormi. Peale tõsta peekoni-seenetäidis ja raputada üle riivjuustuga. Küpsetada 2000 C juure 15-20 minutit.

Panniroog kukeseente ja köögiviljadega

Koguseid võib vastavalt maitsele varieerida.

200-300g kukeseeni
300-500 g taist sealiha
1 väiksem lillkapsas
1 peenem suvekõrvits
1-2 küüslauguküünt
toiduõli
Maitsestamiseks värsket (kuivatatud) basiilikat, värsket tilli, soola, pisut valget jahvatatud pipart

Valmistamine:

Sealiha lõigata kuubikuteks ja pruunistada kuumas õlis kuni vedelik on kadunud. Lisada pestud-nõrutatud ning vajadusel tükeldatud kukeseened. Kuumutada väljuva vedeliku vähendamiseks. Lisada väikesteks õisikuteks jaotatud lillkapsas, segada. Nüüd lisada sektoriteks lõigatud suvekõrvits (zuccini). Lasta nõrgal tulel, aeg-ajalt segades, haududa. Valmimise lõppjärgus lisada hakitud basiilik ja till ning pressida küüslaugupressiga roa maitsestamiseks 1-2 küüslaugu küünt. Maitsestada.
Soovi korral võib serveerida värske kartuliga.

Šampinjonisalat

1 karp (250 grammi)
200 g sibulat
200 grammi hiina kapsast
1 pikk kurk (u. 200 g)
200 g tomateid
1 punane paprika
½ purki (u. 150 g) konservmaisi

Valmistamine:

Sibul ja seened praadida vähese õliga kergelt läbi ja maitsestada soolaga. Muud koostisosad hakkida vastavalt soovile kas ribadeks või kuubikuteks. Tükeldatud aedviljad ja kuum seene-sibula segu segada kokku salatiks.

NB! kui olete tõsiselt hea seenetundja, siis soovitan kasutada metsas, aias, rohumaal kasvanud šampinjone, mis on kasvanduste omadest hoopis maitsvamad ja aromaatsemad.

Puraviku — kukeseene ahjuroog

800 g värskeid puravikke ja/või kukeseeni
3 sibulat
40 g võid
pool klaasi valget veini
200 g rõõska koort
2 munarebu
½ tl. sidrunimahla
Maitsestamiseks soola, valget pipart, hakitud peterselli ja/või tilli

Valmistamine:

Puravikud ja/või kukeseened tükeldada, väikesed kukeseened võib jätta terveks. Hakkida sibul ja praadida võis klaasjaks. Lisada seened ja praadida hoolikalt segades mõned minutid. Valada peale vein ning lasta keema, siis lisada rõõsk koor. Maitsestada ja keeta veel veidi.

Ahjuvorm määrida rasvainega. Seened tõsta kastmest vahukulbiga välja ja asetada ahjuvormi. Kastmele lisada sidrunimahl ning lusikatäie koorega lahti hõõrutud munarebud. Kuumutada kastet (mitte keeta!) ja valada seentele. Küpsetada u. 2300 C ahjus 10-15 minutit. Serveerimisel puistata roale hakitud maitserohelist.

Külm seeneroog:

500 g keedetud seeni
250 g taist seapraadi
250 g tomateid
4 keedetud muna
1 paprikakaun

Kaste:
6 spl. toiduõli (soovitavalt oliiviõli)
6 spl. lahjat lauaäädikat
1 tl. sinepit
Maitsestamiseks soola, suhkrut, paprikapulbrit.

Valmistamine:

Seened hakkida, tomatid lõigata kuubikuteks, seapraad ja paprikakaun ribadeks. Valmistada kerge kaste segades õli, äädikat ja sinepit, maitsestada soola ja paprikapulbriga. Koostisosad segada ja lasta u. pool tundi tõmmata.