Vaja läheb:

1 pakk Rimi sushi riisi

1 pakk Nori lehti

150g Farmi toorjuust (olen kasutanud alati maitserohelisega)

2 muna

soja kaste

wasabi

Omal valikult:

Roheline troll
1.avokaado
2.makra
3.kurk

Meeleheitel Brie
4.brie juust
5.kurk
6.makra
7.sink

Kilu amps
8.kilu
9.muna

Lõhe amps
10.toorsuitsulõhe
11.kurk

Meremarja kübar
12.punane meremari
13.kurk
14.muna
15.makra

Peekoni kallistus
16.peekonit
17.muna
18.must meremari
19.makra

Shampinjoni ahvatlus
20.shampinjon
21.must meremari
22.krevett

VALMISTAMINE:

Rimi sushi riis pese leige veega mitu korda läbi, abiks on sõel. Pane riis potti keema nii, et riis oleks veega vaevu kaetud. Sega riisi aeglaselt kuniks vesi keema läheb, siis keera kuumus maha ning lase riisil podiseda kuniks see vesi on ära haudunud. Maitse riisi, kui riis on veel kõva, siis võib veel vett juurde lisada ning minimaalsel kuumusel veel keeta. Riis peaks siiski pehme jääma. Kui riis keedetud, tuleb see jahtuma panna.

Kui teha sushit, kus riis jääb väljapoole,siis: 1.võta sushi matt; 2. aseta sinna peale toidukile; 3. kata natukene suuremalt kui on norileht toidukile sushi riisiga; 4. aseta norileht läikivam pool allapoole sushi riisi peale. Ülemine ots peaks jääma 2cm ulatuses norilehest vabaks, ääred võivad aga riisil ja norilehel kattuda.
Nüüd aseta vaid soovitud koostisosad alumisse äärde ja keera sushi rulli.

Kui teha sushit, kus norileht jääb väjapoole: 1.matt; 2. toidukile; 3.norileht; 4. norileht kata riisiga nii,et norilehe alumine pool jääks riisivabaks 1cm ja ülemine pool 0,5 cm. Jälle omal valikul koostisosad.

Kui teha neljakandilist sushit (nt. Kilu amps, Roheline troll),siis: 1.võta meremarja tühi karp; 2. aseta sinna sisse toidukile; 3. põhja pane Kilu ampsu puhul kilu/ Rohelise trolli puhul avakoaado viilud;4. nüüd kata riisiga;5. määri riisile toorjuustu 6. norileht meremarja karbi suuruselt(lõikan kääridega); 7. Kilu sushi puhul muna (muna tegemine allpool kirjas)/Rohelise trolli puhul vahele makra; 8. viimaseks riis; 9. nüüd keera meremajra karp tagurpidi lõikelauale ning toidukile abil saabki ilusa neljakandilise suure suhi välja tõmmata, see tuleks omakorda veel neljaks lõigata, et suupärased ampsud valmiksid! :)

Shampinjoni ahvatlus — uurista shampinjon, kübar prae soja kastmes läbi ning täida toorjuustu, norilehe tükiga, siis aseta riis ja kaunista pealt meremarja ja krevetiga. Krevett jääb paremini kinni kui riisi peale veel toorjuustu määrida.

Sushi muna- klopi kaks muna vahtu, lisa sorts kraanivett. Kalla natukese haaval vedelikku pannile ja keera ühte otsa rulli kokku. Nii saadki ühe pika munarulli. Nii tee korduvalt, oleneb kui palju muna kasutada, mitu rulli vaja.

Suhi riisi kas toidukilele või norilehele asetades, tuleks näpud alati niiskeks teha, veest läbi kasta, siis on lihtsam laiali ajada.

Sushit lahtilõigates peaks nuga olema samuti veest läbikastetud, siis ei lagune sushi laiali, vaid jääb ilusa kujuga :)

IGA SUSHI juurde olen lisanud ka Farmi toorjuustu! Samuti käib iga sushi juurde ka norileht ja muidugi sushi riis.

Täiendavatele asjalikele küsimustele vastan kommentaarides, usun et kellegi kirjutise järgi on sushit üsna raske meisterdada kui pole varem kunagi proovinud. Youtube kaudu on aga võimalik üldpilt sushi valmistamisest endale selgeks teha. Olen siia lisanud pilte, et ehk tekib huvitavaid ideid.