Söö kalkunit! Kaks kiiret, lihtsat ja väga tervislikku rooga kalkunilihast
Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul annab kaks argiõhtusöögi retsepti, milles on kasutatud kalkuniliha. Miks kalkunit rohkem sööma peaks, saad teada siit: Tervislik ja maitsev: 10 head põhjust kalkunilihasse armumiseks
Kalkuni ahjupirukas
Seda vormirooga sobib süüa nii kuumalt kui külmalt. Tervislik ja madala energiasialdusega eine, mida sobib hästi ka järgmiseks päevaks tööle kaasa pakkida.
kaheksale
700 g Rannamõisa kalkuni rinnafileed
100 g külmutatud spinatit
4 muna
100 g täisterakaerahelbed
2 küüslauguküünt
meresoola
pipart
võid
Purusta blenderiga kaerahelbed, küüslauk ja spinat. Tükelda kalkuni rinnafilee võimalikult väikesteks tükkideks. Lisa munad, maitsesta ja sega kõik ühtlaselt kokku. Määri küpsetusvorm (26 cm läbimõõduga) võiga ning vala segu küpsetusplaadile. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 40 minutit.
Kalkunisalat
Kiire eine, mis sisaldab palju valku, häid süsivesikuid ja rasvu! Sobib hästi ka peale treeningut taastumiseks!
kolmele
400 g Rannamõisa kalkunirinnafileed
250 g pruuni riisi
2 paprikat
1 suvikõrvits
lehtsalatit
meresoola
pipart
sidrunimahla
Keeda pruun riis. Lõika kalkuni rinnafilee väikesteks tükkideks ja prae keskmisel tulel. Maitsetsa soovi järgi (meresool, pipar, sidrun). Tükelda lehtsalat ja suvikõrvits. Pane kõik kokku ühte kaussi, lisa natuke oliiviõli ning vajadusel maitsesta.