Siin on valik lihtsamaid retsepte. Nende järgimisel maksab meeles pidada, et chillit võiks alati panna pigem pisut vähem kui retseptis ette nähtud. Ja kui ka mõnda üksikut maitseainet parajasti pole, ei juhtu sest midagi hullu, kui kõik ülejäänud jälle olemas on. Klikka pildile, et suuremalt näha.

India leib Naan

375 grammi jahu
1 ½ tl suhkrut
1 tl soola
½ tl küpsetuspulbrit
15 gr pärmi
150 ml sooja piima
150 ml maitsestamata jogurtit
125 gr võid
2 spl mooniseemneid

1. Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Lahusta pärm soojas piimas ning lisa see ja jogurt samuti jahule. Sega taignaks.

2. Sõtku tainast ja jäta siis puhta rätiku alla umbes 4 tunniks kerkima.

3. Jaga kerkinud taigen 12 võrdseks portsuks ja pätsi neist kuulikesed. Kergelt jahusel pinnal ja jahuste kätega vormi kuulid pannkoogikujulisteks.

Banaani curry e. kela kari

50 g võid
7,5 cm kooritud ja peenestatud ingverijuurt
1 spl garam masala’t
2 tl köömneid
1 tl chillipulbrit
1 tl kurkumit
1 tl soola
1 tl värskeltjahvatatud musta pipart
750 g kooritud banaane
500 ml maitsestamata jogurtit
1 sidruni mahl
garneeringuks peterselli või koriandri lehti

1. Sulata või paksupõhjalise poti või suure panni põhjas. Prae ingverit 4-5minutit. Lisa kõik maitseained, sega hästi läbi ingveriga ja kuumuta umbes 2 minutit.

2. Lõika kooritud banaanid umbes 2,5 cm pikkusteks tükkideks.

3. Vala banaanitükid pannile ja sega korralikult, et maitseainete segu tükid korralikult kataks.

Lillkapsa curry e. gobi kari

125 g võid
näputäis asafoetida (juudavaik) pulbrit
750 g õisikuteks tükeldatud lillkapsast
300 ml maitsestamata jogurtit
2 suurt sibulat, tükeldatult
2 purustatud küüslauguküünt
soola
4 loorberilehte
300 ml kuuma vett

Maitsestamiseks:
6 tera nelki
6 pipratera
2 rohelist kardemoni
1 must kardemon
2x2,5 cm kaneelikoort
1 tl koriandriseemneid
1 tl valgeid köömneid
1 tl punast chillipulbrit

1. Kuumuta 25 g võid suures poris või pannil koos asafoetidaga. Lisa lillkapsad ja küpseta keskmises kuumuses 5 minutit. Õngitse lusikaga lillkapsad pannilt teise potti ja vala üle jogurtiga.

2. Kuumuta kogu ülejäänud või pannil koos sibulate, küüslaugu, soola, loorberilehtede ja kõigi maitseainetega, välja arvatud chilli. Kui sibul on kuldseks ja pehmeks tõmbunud, sega sisse ka chillipulber.

3. Nüüd vala uuesti pannile tagasi ka jogurtiga lillkapsad, sega hoolega. Küpseta madalal kuumusel 10 minutit.

Pakora

150 g jahu
½ tl chilli pulbrit
½ tl soola
150 ml maitsestama jogurtit
1 tl sidrunimahla
õli praadimiseks
Köögivilju, mida saab hästi tükeldada: lillkapsaid, baklazhaane, suvikõrvitsat. Porgandeid, paprikat, shampinjone.

1.Sega jahu, chilli ja sool omavahel.

2.Lisa jogurt ja sidrunimahl. Sega. Kata kauss kaanega ja lase külmas seista umbes 2 tundi, kuni segu on väga tihke.

3. Kasta tükkideks lõigatud köögiviljad segusse ja pööra neid nii, et tükid oleksid üleni kaetud.

5. Prae pakorasid rohkes rasvas või friteerimisnõus, kuni nad on pealt kuldsed ja krõbedad. Tõsta köögiviljad köögipaberile õlist nõrguma. Serveeri kuumalt koos kastmetega.

Safraniriis e. kesari chawal

½ tl safrani õielehti
1 spl keeva vett
175 g võid
2 suurt sibulat tükeldatult
375 gr basmati riisi
1 tl nelki
4 kardemoni
1 tl soola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
750 ml vett

Pane safrani õielehed väiksesse kaussi keeva veega pooleks tunniks ligunema. Prae sibulad võis pehmeks.

2. Pese riis sõelal külma jooksva vee all, et eemaldada igasugune sodi ja tolm.

3. Lisa riis sibulatele, siis sega sisse nelk, kardemon, sool ja pipar. Prae 3 minutit, korralikult segades.

5. Vala riisile keema aetud vesi ja safrani-vesi, siis alanda kuumust ja hauta 15-20 minutit kuni riis on keenud. Vala riis sõelale ja nõruta välja liigne vesi.

PS Safrani asemel võib edukalt kasutada ka näiteks Santa Maria riisimaitseainet. Ja nelki vähem panna.