Kui köögis toimetamiseks palju aega ei ole, siis:

  • pane ahi pöördõhuga soojenema ning siis lülita ahi õige programmi peale. Pöördõhuga programm teeb ahju kiirmini soojaks!
  • kui potis on vaja vesi kiiresti keema saada, siis soojenda vett enne kiirkeetjas!

Väike saladus: boršisupis aitab värvi ilusana hoida äädikas (ei muutu heledaks oranžiks, vaid jääb ilus punane). Samuti hakkan borši suppi keetma juba punases vees. Riivin kombainis punapeedi ära ning seejärel kastan riivitud peedi külma vee sisse. Siis kurnan selle vee ära potti. Nii saab väga ilusa punase supi.

***

Selleks, et teha väikest portsu värskekapsasalatit saab kasutada tavalist juustulõikajat-viilutajat. Sellega üle poolitatud kaspapea lõikepinna tõmmates saab ekstra õhukesed ja mahlased krõmpsuvad kapsaribad. Jääb ära köögikombaini pesemine.

Pärast salati tegemist võiks lõikepinna katta toidukilega, et see ära ei kuivaks ja oleks järgmiseks korraks kohe kasutamiseks valmis.

***

  • Keedetud munad puhasta külmas vees, siis on lihtsam. 
  • Sibul pese külma veega üle, et nutma ei hakkaks. 
  • Enne peedi puhastamist ja lõikamist määri käed õliga, siis käed ei hakka neile punane värv külge.

***

Mina tean sellist kööginippi, et kui oled poest ostnud toore avokaado (mida meie kliimas juhtub alatasa), siis selleks, et ta küpsemaks saaks tuleb ta panna kas banaani või õunaga koos paberkotti. Tänu eralduvatele gaasidele küpseb avokaado edasi ja siis saab sellest valmistada näiteks head guacamole kastet tex-mex toitude kõrvale.

***

  • Kui tahad teha nisujahuta quiche-tüüpi pirukat, siis määri vormi või panni põhi rikkalikult rasvainega (õli, või, kookosrasv) ja raputa sinna peale rukkikliisid ja seejärel täidis — tuleb mõnusa krõbeda õhukese, näkileiva moodi põhjaga pirukas.
  • Kui keedad kartuleid ja pead neid veidi aega potis soojas hoidma, siis kalla vesi ära ja pane kaane alla linane/puuvillane kokkumurtud köögirätik, see imab niiskuse sisse ja kartulid jäävad muredad.
  • Lõhe või forelli ribiluude väljanoppimiseks on väga head kõvera otsaga elektrikutangid.
  • Kui keedad peete, siis kalla 25-30 min pärast potti sorts külma vett, peedid pehmenevad seejärel kiiresti.