Laadakompvekid

3 dl peensuhkrut
¾ dl kakaod
või 4 dl suhkruga kakaopulbrit
3 dl nisujahu
1 tl vaniljesuhkrut

1 dl piima
2 dl peensuhkrut
250 g sulatatud kookosvõid
50 g mandlilaaste
Sega omavahel suhkur, kakao, nisujahu ja vaniljesuhkur.

Keeda piima koos suhkruga kolm minutit. Kalla tuline piima- ja suhkrusegu jahusegusse, samal ajal sega tugevalt.

Lisa vähehaaval rasvainet, sega pidevalt. Seejärel lisa mandlilaastud. Laota saadud mass toiduõliga määritud võipaberile. Pane külma. Lõika ruutudeks.

Maapähklinäks

2½ dl suhkrut
4 dl maapähkleid

Valage suhkur praepannile ja sulatage seda nõrgal tulel. Suhkrut tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Võtke pann tulelt ja lisage maapähklid. Valage segu küpsetuspaberile ning lõigake tahenev mass nelinurkadeks. Jahtunud ja külmad tükid murdke paberilt lahti.

Magusad krõbuskid

125 g tumedat shokolaadi
50 g võid või margariini
3 spl suhkrut
6 dl maisihelbeid
¾ dl kookoshelbeid
kommivorme

1. Murra shokolaad tükkideks
2. Sega kastrulis kokku rasvaine, suhkur ja shokolaad ning pane need pliidil madalal temperatuuril sulama.
3. Lisa segule maisi- ja kookoshelbed.
4. Pane segu kommivormidesse. Lase jahtuda.
5. Säilita külmkapis.

Õuna-tüümianitrühvlid

300 g mõrushokolaadi
1 dl vahukoort
2 õuna
½ dl valget veini
1 suur vars värsket või ½ tl. kuivatatud tüümiani

½ tl. vaniljesuhkrut
2 spl. pruuni fariinsuhkrut
2 spl. õunamahlakontsentraati või kalvadost

1. Hakkige shokolaad väikesteks tükkideks.

2. Tükeldage õunad ja valage need ühte potti koos tüümiani, veini ja koorega. Keetke tasasel tulel 20 minutit.

3. Pressige õunad läbi sõela. Seejärel laske neil keeda, kuni järgi jääb umbes 1 detsiliiter. Lisage vanilje- ja fariinsuhkur ning shokolaad ja segage. Kui shokolaad on sulanud, lisage mahl/kalvados. Laske taheneda.

4. Vormige lusikaga trühvlid, veeretage neid peeneksriivitud shokolaadis või kakaos. Säilitage külmkapis. Sobib serveerida pärast sööki tassi kohvi kõrvale.