Vaja läheb:

1 lillkapsapea (u 1 kg)
1 muna
75 g parmesani
1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut

Kate:
2 dl magusteravat tšillikastet
100 g riivitud juustu
1 väike suvikõrvits
1-2 röstitud paprikat (sobib ka konserv)
kuivatatud ürte

Lõika lillkapsas õisikuteks ja purusta köögikombainis peeneks. Pane potti ja lisa veidi vett, kuumuta nõrgal tempratuuril ligikaudu viis minutit.

Nõruta sõelal hoolikalt vesi välja. Tõsta puhtale köögirätile, keera kokku ja pigista nii palju vett välja kui võimalik, seejärel pane kaussi ja sega muna, riivitud parmesani ja maitseainetega.

Vormi kaheks palliks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta ümmargusteks pitsapõhjadeks.

Eelküpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit, määri peale tšillikastet, puista üle riivitud juustuga. Seejärel kata viilutatud suvikõrvitsa ja paprikaga, raputa peale kuivatatud ürte ja küpseta veel kümme minutit.