02.04.2015, 15:00
Tõeline lihavõtteamps: täidetud munad koos soolalõhe ja peekoniga
FOTO:
Lihavõttepühad on ikka suure munasöömisega seotud. Miks siis mitte külalistele vastupandamatuid täidetud mune? Mitte keegi ei suuda neist keelduda!
Täidetud munad
8 keedetud muna
2 sl Farmi creme fraiche
3-4 sl murulauku, hakituna
1-2 sl majoneesi
2 sl Farmi toasooja võid
mett, soola näpuotsaga
Serveerimiseks:
1 soolalõheviil
1-2 krõbedaks praetud peekoniviilu
1-2 sl riivitud (ja pannil röstitud) leivapuru
Lõika keedetud munadel pealt 1/3 osa ja võta ettevaatlikult välja munakollane. Püreesta saumikseriga ühtlaseks munakollased, crème fraiche ja murulauk. Lisa segades juurde ülejäänud ained. Sega või lahti ning lisa segades juurde kõik ained. Maitsesta soola ja veidikese meega. Pane täidis võimalusel umbes 30 minutiks külmkappi.
Seejärel pista iga keedetud muna sisse väike tükk soolalõhet. Täida täidisega ning raputa üle eelnevalt röstitud leivapuru ja krõbedaks küpsetatud peekonipuruga.