Valmistamine:

Paprika puhastada seemnetest ja lõigata kuubikuteks. Zuccini lõigata jämedateks kuubikuteks. Baklažaan puhastada seemnetega sisust ja lõigata viiludeks. Kartul ja porgand koorida ning viilustada. Puhastatud ja külma veega loputatud sibul lõigata ratasteks. Majonees segada hakitud maitserohelise-, soola- ja punase pipraga. Valmistada ette foolium, millele asetada ridamisi ettevalmistatud aedviljad: alla baklažaanilõigud, neile zuccinitükid jne. Aedviljale määrida ettevaatlikult majoneesist valmistatud kaste ja viimasena jaotada ära tomatid. Sulgeda foolium ning küpsetada aeglastel sütel umbes 15 minutit.

Hea on teada, et:

• aedviljade grillimisel peavad alumise kihi jaoks lõigatavad tükid olema pealmistest suuremad, sest nii valmivad roa osised ühtlaselt.



* * *

Aedviljašašlõkk
(valmib umbes 40 minutiga)

Vaja läheb:

1 zuccini
1 keskmine valge sibul
1 keskmine punane sibul
1 paprika
1 keskmine kartulimugul
12 kirsstomatit
100 g õhukeselt viilustatud peekonit
1 tl võid
1 tl kuivatatud maitsesegu („Vegeta” vmt.)
Maitsestamiseks punast peenestatud pipart ja soola.

Valmistamine:

Paprika puhastada seemnetest ja lõigata suuremateks ruutudeks. Zuccini lõigata paksudeks viiludeks. Sibulad koorida ja lõigata jämedamateks rõngasteks (et püsiksid viiludena). Või segada soola, pipra ja maitseseguga. Määrida kõik ettevalmistatud aedviljad maitsestatud võiga ning ajada vaheldumisi peekoniviiludega vardasse. Aegajalt varrast keerates küpsetada umbes 15 minutit sütel.

Hea on teada, et:

• saate varieerida roa aroomi- ja maitseomadusi kasutades kord suitsu- kord värsket peekonit;
• kuigi peitsimine ei ole aedviljašašlõki valmistamisel kohustuslik, saate aroomi- ja maitsenüansse varieerida kasutades küpsetamisel erinevaid peitse: lahjendatud valge või punane vein jne.