Vaja läheb:

400 g kanamaksa
80 g võid
1 küüslauguküüs, peenestatult
1 spl brändit
4-5 spl portveini või madeirat
Soola ja värskeltjahvatatud pipart
Võid, pardi või hanerasva (soovi korral)

Maksatükid tuleb igasugu rasvast ja kelmetest puhastada, loputada ja köögipaberiga kuivaks patsutada. Sulatada või ning praadida maksa ja küüslauku keskmisel kuumusel 4.5 minutit, nii et maks oleks väljast pruun, kuid seestpoolt veel roosakas.

Edasi soovitas retsept kogu pannisisu, kaasa arvatud praadimisel tekkinud mahl, panna köögikombaini koos alkoholi, soola ja pipraga ning kombainis ühtlaseks massiks mikserdada. Aga mina ajasin selle kõik hoopis pudrunuiaga läbi metallsõela, nii tuleb konsistents tõesti väga pehme, peen ja ühtlane.

Pasteet suruda kausikesse või muusse vormi ning külmutada. Et pasteet seisaks külmkapis kuni 2 nädalat, tuleb pasteedi pealmisele kihile valada sulatatud võid umbes 5 mm jagu, nii et või kataks kogu pinna.

Serveerida röstsaial, koos lehtsalatiga, milles on midagi piprast või vürtsikat või kaste balsamiäädikast.

Omast kogemusest lisan: kui pasteedisse juhtub tilkuma natuke rohkem alkoli kui retsept ette näeb, läheb asi ainult paremaks.