Riivi õunad, sega ülejäänud ainetega. Veereta pallid ja paneeri soovikohase toiduainega, võid seda teha ka üksnes suhkruga segatud kamajahus. Serveeri jogurtiga, hapukoorega või vahukoorega.

KAMATORU

2,5 kl kamajahu
2 spl kakaopulbrit
0,5 kl hapukoort või vahukoort
0,5 kl suhkrut
50g võid
0,5 kl rosinaid
marmelaadi tükikesi, paksemat magushaput moosi, paneerimiseks kookoshelbeid.

Sega kausis kamajahu, kakaopulber, suhkur, hapukoor/vahukoor ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Laota ristkülikukujuliselt u 1cm paksuselt toidukilele, millele on ohtralt riputatud kookoshelbeid. Riputa peale pestud rosinad, marmelaadi tükid ja nirista veidi punast värvi moosi.

Nüüd alusta kile abiga rulli keeramist ja jälgi, et jääksid ühtlaselt kaetuks helvestega. Sulge otstest kile ja aseta külmkappi vähemalt ööks seisma. Serveerimisel lõika viilud vette kastetud õhukeseteralise noa abil. Sobib peolauale kohvi kõrvaseks.

KAMATORT

Põhi:
2-3 muna
0,5 kl suhkrut
3 spl kamajahu
100g kohviveskis jahvatatud pähkleid

Täidis:
2 pakki kohupiima (400g)
2 pakki vahukoort
4 spl kamajahu
0,5 kl vaarika/pohla püreed
1,5 kl tuhksuhkrut
3 tl želatiini Katteks riivitud kamašokolaadi ja terveid kreeka pähkleid.

Vahusta munad suhkruga, lisa kamajahu ja jahvatatud pähklid (parem sarapuu- või maapähkel). Vala tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi põhjale ja küpseta 220 kraadi juures 15 min. Vahusta vahukoor osa tuhksuhkruga, sega ülejäänud suhkruga segatud kohupiima, kamajahu ja sügavkülmutatud vaarikapüree/marjadega, lõpuks vees või sidrunimahlas paisutatud ning sulatatud toatemperatuurile jahutatud želatiiniga.

Vala täidis jahtunud koogi põhjale samas vormis ja aseta ööks külmkappi. Ava lahtikäiv vorm ja aseta tort alusele ning riivi peale kamašokolaad paksu kihina, kaunista tervete kreeka või purustatud sarapuupähklitega. Võid lisada ka vahukoort.

KIHILINE KAMATARRETIS

1,5 kl kamajahu
250g hapukoort
50g suhkrut/mett
1,5 kl marjajogurtit või kohupiimapastat marjadega (mett või suhkrut vastavalt maitsele)
40g želatiini
kaneeli

Pane želatiin vähese külma veega paisuma, sulata kuumavee nõus. Sega kamajahu hapukoorega, suhkru, kaneeli ja poole toasooja sulatatud želatiiniga. Jogurtile või kohupiimapastale sega juurde ülejäänud želatiin. Nüüd pane pokaali või vormi kihiti erinevad segud, lastes alumisel kihil korraks sügavkülmas seista, et uus kiht ei seguneks alumisega. Viimane ja pealmine kiht olgu kamasegu. Serveerimisel pane peale vahukoore “mütsike” või vala peale vaniljekastet.

KAMAJAHUST PLIINID

3 kl piima
25g presspärmi
1,5 kl kamajahu
1,5 kl nisujahu
2 spl sulavõid
1 spl suhkrut
1 tl soola
2 muna
praadimiseks või ja õli segu

Lahusta pärm väheses käesoojas vees ja suhkrus, lisa 1kl piima, sega juurde sool ja jahud. Jäta paks taigen jahedasse kohta u 10 tunniks kerkima. Seejärel klopi juurde ülejäänud soe piim, sulavõi, munakollased ning lase veel kerkida tunnike. Vahusta munavalged tugevaks ja sega õrnalt taigna hulka. Prae keskmises kuumuses väikesed paksud pannkoogid.

Serveeri soolase lisandiga (kodujuust, soolakala, kalamari jt) või magusate lisanditega (mesi, moos, kohupiim jt).