1.
Ära hoia raha kokku hea jahvatusmasina pealt!

Presskannu puhul on kohviosakeste jahvatusjärgne suurus sama oluline kui espresso valmistamisel. Erinevus seisneb selles, et jahvatuse tulemusena peab valmima espressokohvist suuremate osakestega kohvipulber.

Odavad jahvatusmasinad ei paku kumbagi varianti — tulemus on segu suurematest ja väiksematest kohviosakestest, mis viib kohvi valmistamisel mittetäiusliku tulemuseni. Ebaühtlase koostisega kohvipulber põhjustab sademe tekkimist ning puhtast, selgest kohvist pole sel juhul jälgegi. Natuke sadet presskannukohvis pole muidugi väga suur patt.

2. Filtri tüüp, mis on Sinu presskannul, eeldab teatud jahvatuse astet.
Nailonfiltrid eeldavad peenemat jahvatust ning metallfiltrid jämedamat. Metallfiltri puhul peaks tulemus sarnanema pipraveski jämedaima jahvatuse tulemusega. Jahvatuse aste määrab ära kannu pressi allalükatavuse lihtsuse.
Mida peenem jahvatus, seda raskem on pressi alla lükata. Samamoodi kasvab pressi allalükkamise raskusaste võrdeliselt kannu suurusega.

3. Kohvioad, mida kasutad, peavad olema värsked (parimal juhul röstitud viimase 10 päeva jooksul, kuid mitte ka 2 — 3 päeva tagasi, sest liiga värske jahvatus võib veidi raskendada kohvi valmistamist C02 sisaldusest tingitud suurema vahuhulga tekkimise tõttu).

4. Vee kvaliteet ja presskannu puhtus mõjutavad samuti maitset.

Puhas vesi toob rohkem esile kohvi värsket maitset ning masina pesemine aitab vältida jääkainetest tingitud võõra kõrvalmaitse sattumist kohvitassi.

5. Keeda vesi enne, kui jahvatad kohvi. Vee ja kohvipulbri segamise ajaks on vesi saavutanud paraja temperatuuri.

6. Peale kohvi ja vee segamist lisa filtriosa ja oota. Väikese kannu puhul lase kohvil tõmmata 2-3 minutit ning suurema mudeli puhul umbes 4 minutit.

7. Peale tõmbeaega suru press aeglaselt ja sirges asendis alla. Väldi pressi kaldus asendit, et kohvipuru ei pääseks kannu ülemises osas valmiva puhta kohvi sekka.